суббота, 31 мая 2014 г.

Steny v Haute couture šaty

Stredoveké Európske tradície zdobenie stien, textílií bol prekvapivo húževnatý. S rozvojom móda a vzhľad nových technológií a materiálov, ktoré sa stará, čas-testovaných metóda zdobenia obytný priestor naďalej udržiava svoju pozíciu. V dnešnej inter'Yeri nástenné textílie stáva synonymom pojmy ako "vysoký štýl", "dobrú chuť" a "luxusné".

Skutočne stojí za to prejsť halách z akéhokoľvek St. Petersburg Palác, alebo sa kochať atmosférou krajiny pobytu XVIII-XIX storočia, A to sa stane celkom jasné, ako nástenné textílie bol kedysi populárne medzi zástupcami bohatý triedy. A vedeli veľa o krásne veci! V dôležitých Európskych domácnostiach už v XVIII storočí bolo rozhodnuté odkladu stenu zamat, hodváb alebo brocade, pitvať ich dvere, Okná s masívnym ríms a zdobenie obrázky.

V tomto čase vo francúzštine život s'je boudoir - malé osobné obývacia miestnosť, ktorej steny sú zdobené zvyčajne, luxusné textílií. Je dobre známe, že francúzsky predstavila módne prikryť steny všetkých typov tkanín nátery. Z nich bolo zvykom vložiť textilné steny jednotlivých štvrťrokov, hlavne spálne, boudoirs a skrine, prináša v intímnu atmosféru týchto izieb extra teplo a pohodlie. Avšak, pohodlie, love'ANSTI a slušnosti" stať sa vedúcou ideológie obytných inter'interiér nielen vo Francúzsku, ale v celej Západnej Európe. Po francúzskej a ruskej vedieť sa snažili udržať krok s novými trendmi: spolu s mramorom a vzácnych drevín, ktorý slúžil povinné'povinné atribút všetkých bohatých domoch, kým revolúcie, textil nebol v menšej premium. Samozrejme, postupom času to zažil vzostupy a pády. Tak, napríklad, iný zase v popularita textilné dekorácie inter''erov Rusko zažili na začiatku XIX storočia, v móde doslova prasknutie steny zdobené damašku, Tapety, RETIM velvet tkaniny a tapisérie, dekoratívne panely natiahnuté na nich v spôsobe srd tkaniny. Skladaný, zvlnenie a všetky druhy tkanín na stenách, to bolo to, čo odlíšiť povrchová úprava vnútornej komory takmer všetkých bohaté domu. Nie menej úrodné v tomto zmysle bol v období modernej doby: rezidencie na prelome XIX-XX storočia veľkoryso zariadené nielen stromy,'drevené panely a tak, milovaní v inter'Yeri zrkadlá, nie však na menej rafinovaná výzdoba steny, textílie.

Počas Sovietskych časoch textilné steny nie je dopyt, hlavne preto, že ich neprítomnosti. Dlhé desaťročia povrchové úpravy pre dekorácie obytných inter'jer bola jednoducho veľmi zlý výber, a úplnej chudobe. Len veľmi málo materiálov (importuje) mohli nárokovať úlohu naozaj exkluzívne. Tapety boli žiadna výnimka: takmer vždy papiera, nie je príjemné na pohľad varianty textúry a farby, sú plne v súlade s duchom času. A tak, keď existovali v Rusku rôzne damašku, Tapety stať histórii a boli vnímané len ako súčasť dekorácie inter'interiérov zámkov a múzeí.

Tvár na textil

Na konci XX storočia v ruskej spotrebiteľa v doslovnom zmysle slov udrel závan rôzne civilizácie je úspechy v oblasti interiérového módy. Vrátane, sústruženie naše predstavy o tento segment trhu, ako obklady stien. Samozrejme, poznajú najviac papiera wall-papier sa nestratili; naopak, objavil veľmi široký cenu a druhovej diverzity. Avšak spolu s nimi, mali sme možnosť vybrať si z veľkého množstva iných materiálov.

Textilné Tapety môžu byť klasifikované relatívna noviniek, pretože, aj zabudli, že sú teraz zažíva skutočnú Renesanciu. Tradične bolo konštatované, že "tkané šaty", ktoré nie sú vhodné pre tzv. hosťa oblasti, obytné domy, a to najmä pre verejné inter''erov. Dôvodom je dobre známe: textil nemá dostatočnú pevnosť a odolnosť voči rôzne vonkajšie faktory, ako sú osvetlenie, vôňa, atď., a preto môžu byť používané hlavne v súkromnej časti bývanie. Avšak, aktuálna textilné steny s istotou zničené dlhoročný stereotypy a radikálne zmeniť náš postoj k nim. Pre všetky jej náročnosť a bohaté dekoratívne textílie výkon na papieri, ako pravidlo, na základe, je určené pre lepenie na stenu, jej praktické vlastnosti dnes nie je horší iných náterov, ktoré poskytujú ideálny kompromis estetické a vysoko technologické vlastnosti.


V dôležitých Európskych domácnostiach už v XVIII storočí bolo rozhodnuté odkladu stenu zamat, hodváb alebo brocade.

Môžete si byť absolútne istí, že súčasný textilné steny vám dodajú eleganciu a sofistikovanosť na akomkoľvek prostredí, či intímne zóny, spálňa, pracovňa, detská izba alebo obrovská obývacia izba, určený pre časté a spoločenské podujatia. To, mimochodom, nie len prispieva k vysokej životnosti náterov, ale aj širokú škálu farieb, vzorov a textúr, takže textilné Tapety, môžete nájsť takmer akúkoľvek inter'interiéru, bez ohľadu na jeho účel a štýl. Avšak, tam majú textil a nevýhody, na pozadí obrovský trh dokončovacie a stavebné materiály, textílie, Tapety, rovnako ako predtým, je aj naďalej jedným z najdrahších spôsoby dekorácie.

Povlak na základňu

Medzitým, to je pokrytá textilných materiálov sú dnes najpopulárnejšie. Čo je tajné? Skutočne, spracovanie steny prírodný hodváb - nie je lacná, a, úprimne povedané, nie sú jednoduché. Dnešní výrobcovia majú postarané tých, ktorí chcú vidieť svoje inter'Yeri to "textil" steny, vytváranie krytiny, tkané z rôznych vlákien, nalepiť na plátno. To môže byť tak úplne prírodné vlákna a tkaniny povlak, ktorý spolu s bavlny alebo iných prírodných komponentov doplnky sú syntetické materiály. Posledná okolnosť v podstate vplyv na hodnotu tovarov, takže je oveľa dostupnejšie. Ale toto nie je jediná výhoda z textilných zbierok z prírodných vlákien s prídavkom syntetických komponentov. "Vkladanie" vysoká technológia zlepšuje kvalitu obklady stien, takže je menej náchylné na rôzne poškodenia. Navyše, Tapety bude zabezpečenie ochrany priestorov pred možné výkyvy v teplote a mimo hluku.

Výrobcovia dokončovacie materiály sa snažili, aby zvážila vkusu všetky typy spotrebiteľov a textilné Tapety predstavil dnes v petrohrade trh široký sortiment. Iné zbierky obsahujú až 350 druhov a farieb, ktoré môžu spĺňať estetické potreby, snáď každý potenciálny kupujúci.

Predmetom jednoduché pravidlá lepenie textilné Tapety na stenách, ktoré sa zdajú byť pevný, rovný povrch bez viditeľných spojov. Špecialisti ruží'vysvetliť, že výber z takéhoto krytia musí brať do úvahy hustote vlákien na povrch: čím vyšší je, tým drahšie Tapetu.

Krásy textilné krytiny spočíva v tom, že to nemôže predvídať všetky ťažkosti v odchode. Tapety sa môže chemicky čistiť s bežnými domácimi vysávač. Okrem toho, nespôsobí problémy a zmena vzhľadu vášho domova: ak chcete držať Tapety, textilné krytiny na papier (bavlna, viskóza, atď.) základ ľahko odstrániť zo steny, a nezrovnalostí na jej ľavej strane. V skratke, textil dobrý na všetko. Moderné technológie a predpokladajme, špeciálne spracovanie neostatic, a potom prach usadiť na nové steny. Externe, tieto Tapety sú žiadne odlišné od skutočnej tkané ohľadu na to, nalepiť na stenu. Okrem toho, možno, mierne, ale nevyhnutné valcované pokrýva švy.

Inovácie a zmeny

Avšak, moderné technológie umožňujú, aby sa zabránilo ešte to nie je tak veľká nevýhoda. Skutočnosť, že dnešní výrobcovia spolu s tradičné roll dokončovacie materiálov a ponúkajú nové generácie Tapiet, ktoré môžu byť okleit stenu miestnosti bez zvarov a spojov. Neuveriteľné, ale pravdivé. Textilné podlahové si môžete zakúpiť jeden veľký roll šírka je zhodná s výškou stropov v miestnosti. Tak, na lepenie (alebo lepšie povedať, "zabaliť" miestnosti hmoty) prichádza jediného rozhrania. A ak je v rohu, bude to úplne neviditeľné. Predložiť len, roll šírka, napríklad troch (alebo viacerých) metra, lepené v jednom kuse, bezproblémové, po celom obvode miestnosti, perfektny obraz úplne hladké steny! Špecialisti uistiť nás, že ak chcete vložiť tento obraz je oveľa vhodnejšie ako iné Tapety štandardné šírky. Pretože moderné textilné steny - žiadne obyčajné veci, z ktorých si môžete, napríklad, šiť. V základe takýchto tkané Wallpaper je high-tech materiál a prach, ktorý poskytuje textilné steny pokrýva silu. Nemá absorbovať lepidlo, takže nielen drží Tapety, ale aj vám umožní ľahko oddeliť od steny bez akéhokoľvek poškodenia a re-stick, ak v priebehu práce majú akýchkoľvek deformácií. Tiež, tkané textílie, určené pre lepenie na stenu, má všetky vlastnosti, ktoré ich odlišujú konvenčné roll textilné Tapety. Tak, napríklad, Teflónovou vrstvou chráni ich pred vyblednutiu a možnej kontaminácie, absorbujú pachy a iné problémy. Ako tradičné wall-papier, textil pre steny, je spracovaný špeciálnym prachu kompozície, nevyžaduje žiadne ďalšie čistenie. Stačí to raz za rok, prejdite cez ne s kefou vysávač. Tu, v skutočnosti, a všetky vedy potrebné na podporu stenu v perfektnom stave po mnoho rokov.


Vzhľadom na vysokú pevnosť a veľká druhová diverzita, textilné Tapety, môžete nájsť takmer akúkoľvek inter'interiéru, bez ohľadu na jeho účel a štýl.

Textilné Tapety a textílií pre steny trvať výklenok v početné rodiny stien. Samozrejme, zamerať sa na tie, alebo druhého z nich, spravidla z estetického vkusu a finančných možností prenajímateľ. Tak, napríklad steny, si môžete vyzdobiť parczewie Tapetu alebo velours, a môže účinne prikryť. Dať neobvyklý vzhľad obytné apartmány pomôže kobercom Tapety "chumáčovanie" s prilepené k zemi hromadu. Textil je možné vytiahol rovnobežne so stenou ako plátno na nosidlách, vytvára veľmi zvláštnu estetiku, rodinné inter'RAM paláce a vily minulosti. Nakoniec, výber textílií, môžete si byť absolútne istí, že s jeho pomocou akejkoľvek situácii stane, ušľachtilé a skvelého vzhľadu a osobnosti.

Svetlana ROSSO

Zdroj: Časopis "Krajina recenziu"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика