пятница, 30 мая 2014 г.

Hydroizolácie pivníc

Hydroizolácie pivníc

Jednou z dôležitých podmienok bezpečnosti a integrity domov je hydroizolácie suteréne. Steny a podlahy z pivnice, bez ohľadu na umiestnenie podzemnej vody, musia byť izolované od presakujúca cez pôdy, povrchových vôd a kapilárnej zem vlhkosti, stúpa. V suteréne, keď polohy hladiny podzemnej vody pod suteréne, dostatočný hydroizolácie, podlahy sú betónové príprava a robil to nepremokavá podlaha, a vodovzdornú úpravu stien - podlahovej plochy v kontakte so zemou, dve vrstvy z horúceho bitúmenu. Ak hladiny podzemnej vody nad suteréne, to vytvára tlak vody, ktorý je väčší, čím väčší je rozdiel v úrovni podlahy a podzemných vôd. Vo SV'v tejto súvislosti, na vodovzdornú úpravu stien a podlahy suterénu, musíte vytvoriť pokožky, ktoré by mohli odolať vplyvom hydrostatický tlak.

Účinný pre boj proti prieniku do pivnice podzemných vôd je zariadenie na odvodňovanie. Podstatou odvodnenie spočíva v nasledujúcom. Okolo budovy vo vzdialenosti 2-3 m od Nadácie usporiadať priekopy s svahu 0, 002 - 0, 006 k národný tím zásuvky priekopy. Na dne priekopy s návrhom položiť trubice (betónové, keramické, alebo iné). V stenách trubice otvory, cez ktoré sa dostane voda.

Priekopy s rúrami, ktoré sú pokryté vrstvou hrubý štrk, potom vrstvu veľké piesku, na otvorenom teréne. Podľa dohody v odkvapové rúry, vodných tokov v nížinách (priekopa, rokliny rieky a iné ) V dôsledku odvodnenie úroveň podzemnej vody klesá.

Keď hladina podzemnej nie je vyšší ako 0, 2 m od podlahy suterénu hydroizolácie, podlahy a steny suterénu oblek. Po náteru stien s bitúmenom usporiadať earthen hrad, t. j. pred vyplnením výkopu skóre v blízkosti vonkajšej steny suterénu m'piaty tuku hliny. Betónovej podlahy je tiež umiestnený na vrstvu m'mint tuku hliny.

Na výšku hladiny podzemných vôd 0, 2 0, 5 m uplatňovať pokryté hydroizolácie z dvoch vrstiev strešnej krytiny na bitúmen tmelom. Izolácia je umiestnená na betónovej podlahe, na povrchu ktorého je vyrovnané s vrstvou z cementového alebo asfalt.

Od podlahová konštrukcia musí vydržať dostatočne veľké na to, hydrostatický tlak, od, pod, nad izolácie zásobníka záťaže vrstva betónu, ktoré ich hmotnosť vyvažuje tlak vody. Z vonkajšej strany steny hrúbka izolácie z asfaltových tmel a chráni steny z tehál ironstone v 1/2 tehly na cementu mortal vrstva m'mint tuku hliny s hrúbkou 250 mm

Podklad izolácia vonkajších stien suterénu majú na 0, 5 m nad hladiny podzemnej vody, vzhľadom na jeho možné vibrácií.

Ak hladiny podzemnej vody nad suteréne viac než 0,5 m, nad hydroizolácie, podlahy, vyrobené z troch vrstiev strešnej alebo hydroizolácie, usporiadať a železobetónovej dosky. Doska zblízka v múry suterénu, ktoré pracujú na ohyb, vníma hydrostatický tlak podzemných vôd.

Keď je vysoká hladina podzemnej vody, zariadenie na vonkajšie hydroizolácie niekedy spôsobiť problémy. V takýchto prípadoch sa to robí na vnútornom povrchu stien pivnica. Hydrostatický tlak je vnímaná špeciálne vystužené betónové konštrukcie - Quezon.

Zdroj: oltagrup. ru
| K tejto téme diskutovať na fóre Verzia pre tlač | K tejto téme diskutovať na fóre

Zdroj: ukrstroy. net

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика