пятница, 30 мая 2014 г.

Čo je fekálneho. Princíp jeho činnosti.

Nedávno majitelia chaty začala prednosť tzv. žumpy, špeciálne čistiace zariadenia, ktoré pracujú v dvoch fázach. Fekálneho zahŕňa podzemné systém filtrácie, keď sa odpadové vody rozkladá bez kyslíka v špeciálnej fľaši, že je pod zemou. Tento dizajn nespotrebováva elektrickej energie.

Princíp prevádzky fekálneho: znečistená voda tečie rúry v kapacita fekálneho. Na fekálneho môže byť umiestnený vo vzdialenosti od päť do dvadsať metrov od domu. Zrazenina nerozpustných prvky usadzuje na dne, a časť vody je vystavené proces fermentácie pri pôsobení anaeróbne baktérie. Metán je emitované pri bakteriálnej aktivity, uverejnené v špeciálnej tube, ktorý sa nachádza vo výške 1-2 m nad strechu domu. Čistenie vody v malom fekálneho, o 50-75%. Z toho polovica-vyčistená odpadová voda je namierené do pôdy sa čistí úplne. Usadenina sa akumuluje na spodnej časti fekálneho čerpaná čerpadlo, žumpa stroj s frekvenciou z raz za mesiac raz za rok.

Moderné žumpy sú vyrobené z plastu, zatiaľ čo žumpy minulosti generácie boli vyrobené z tehál a sutiny kameň, kov a betón, steny sú veľmi starostlivo izolované. Plastové žumpy (polypropylén, plast, polyetylénový) sú bezúhonnosť, odolnosť, a pripojiť ich oveľa jednoduchšie ako tehlové alebo kamenné nádoby. Žumpy sa vyrábajú v rôznych tvaroch a veľkostiach, v súlade priania zákazníka, ale môžu byť štandard.

Pri inštalácii fekálneho vlastných rúk, prvé kopať jamy, priepasti, na dne nevyhnutne položil betónovou doskou, na ktorej s pomocou špeciálne káble pripojené sám fekálneho. To sa robí tak, že v prípade vzniku podzemných vôd fekálneho nie je umyté z pôdy. Potom okolo fekálneho nalial zmes piesku a cementu, dosiahnutie horná vrstva pôdy. Náplň musí byť uzavretý, zaspávaním každú novú vrstvu.

Často pri výstavbe fekálneho je špeciálny filter na kvalitu odpadových vôd výrazne zlepšilo. Filter v fekálneho je nainštalovaný hlavne z hliny. V týchto filtrov, okrem anaeróbne, tam aerobik (t. j. s účasťou kyslíka) čistenie. Po prvé, odpad vody je presvetlený tým usadzovaniu nerozpustné častice. Potom do biofiltri, tam, kde je kolónia anaeróbne baktérie, ktoré proces všetko, čo je vo vode nečistôt, a potom to všetko obrátil do kalu, ktorý je pravidelne zmyť s filtrom. Voda v týchto systémoch je očistené o 90%. Potom ide dole vodou v špeciálnej dobre, priekopa, kde už aeróbne baktérie previesť zvyšky nečistôt a keď veľké množstvo kyslíka úplne zničiť organické prvky. Teraz môžete vytiahnuť do rigolov, priekop a rokliny, na to má úplne neprešla pôdy.

Podzemné filtrácia je najúčinnejší spôsob, ako pre čistenie odpadových vôd. Pre tento účel sa na stránky musia byť filtrovanie vrstvy zeminy, piesku, arogancia. Systém filtrácie v tomto prípade je postavený zo špeciálnej skúmavky, ktorá má malé otvory, a potrubí sám obklopený vrstva z drveného kameňa. Špeciálne studní s steny s otvormi, plnené sutiny a majú vrstva štrku mimo, okolo rúry, použitý pre odstránenie malého množstva odpadových vôd, napríklad, pre rodinu troch ľudí. Ak viac užívateľov, a na mieste, najmä lož nie filtračné vrstvy, ako je íl alebo hliny, potom pomocou špeciálnych filtrov z piesku a štrku, a tiež vytvoriť špeciálnu liečbu výkopu.

Novinky v odpadových vôd, systémy čistenia odpadových vôd.


Jedinou nevýhodou je fekálneho v tom, že z času na čas, budete musieť objednať služby žumpa stroj. Vývojári systémy na úpravu odpadových vôd pokračoval, a vzhľadom na tieto nepríjemnosti, vyvinula úplne nové systémy, ktoré nevyžadujú služby žumpa stroj. Princíp akcie fekálneho je vedený v takomto systéme, ale plus spája prevzdušňovanie procesu. To je proces predkladania vzduchu, v ktorom odpadových vôd pri hĺbkovom čistení sú rozložené do dvoch častí - technickej vody a organického hnojiva. Z vody sa odstráni dusíka, fosforu, chlóru a iných chemikálií. Teda, voda je takmer úplne vymaže o 95-99%. Ak sa zem na mieste, technické zníženie vody pre čistenie špeciálne dobre, z ktorých sa vstrebáva do zeme. Ak zem je hlinité, pre zostup vody poskytujú pre kanalizácie, dažďovej Kanalizácie, roklinami a zákopov. Ak voda priamo by mal byť zrušený v rybník, ktorý je navyše ošetrené dezinfekčný prostriedok riešenia. Získané v procese prevádzky systému organické hnojivo použiť právo na objednávku: rastliny, ktoré nie dať ovocie.

Systém funguje na napájanie. To je snáď jedinou nevýhodou však elektriny systém spotrebuje dosť, ale musíte poskytnúť zálohu energie v prípade výpadku. Skutočnosť, že dlhšej neprítomnosti vzduchu die potrebné aeróbne baktérie, ktoré vyžadujú kyslík a postupne zvyšovať kolónia anaeróbne baktérie, a to je bežná fekálneho. Právo baktérie, samozrejme, byť obnovená, ale bude to trvať pár dní. Navyše, tento systém je oveľa drahšie ako konvenčné fekálneho, tak pokaziť systém, jednoducho, ospravedlňujem sa. Samozrejme, jej životnosť, ľahká údržba, kompaktnosť, tesnosť (bez zápachu) a jednoduché nastavenie a dobrý výkon, aby to merateľných výhod v porovnaní s lacnejšou fekálneho. Inštalácia prevzdušňovanie stanica je oveľa jednoduchšie, ako sa inštalácia fekálneho. Otvor kopať nie je potrebné, dokonca aj vtedy, ak hladina podzemnej je dostatočne vysoká. To je dosť na miesto malé stanice v každom pôdy, alebo len dať v suteréne. Jej výraz zo zeme sa nesmie stať, pretože neustále je voda, ktorá vyplní úplne.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика