понедельник, 30 декабря 2013 г.

základy a steny suterénu alebo podzemných podlažiach 2006-12-21 14:38:16

Výstavby a rekonštrukcie.

základy a steny suterénu alebo podzemných podlažiach
2006-12-21 14:38:16


Podzemná časť objektu (alebo, ako oni sú povolaní, výstavba null cyklus) sú pod bodom mrazu, ktoré prijímajú strop prvom poschodí. ktoré by mali spĺňať požiadavky na pevnosť, stabilitu a odolnosť (mráz odolnosť, odolnosť voči účinky zeme a agresívnych vôd a iné ). Tieto konštrukty sú základy a steny suterénu alebo pivnice, ktoré by mali spĺňať požiadavky na pevnosť, stabilitu a odolnosť (mráz odolnosť, odolnosť voči vplyvom zem a agresívnych vôd a iné )

nazýva podzemnej časti budovy alebo konštrukcie, vnímať všetky zaťaženia, obe trvalé a dočasné, ktoré sa vyskytujú v nadzemné časti, a prenos tlaku z týchto záťaží na základne (Obr. 1). Nadácia nazýva podzemnej časti budovy alebo konštrukcie, vnímať všetky zaťaženia, obe trvalé a dočasné, ktoré sa vyskytujú v nadzemné časti, a prenos tlaku z týchto záťaží na základne (Obr. 1).

Hornej rovine suteréne, ktoré sú nadzemné časti budovy alebo konštrukcie, ktorá sa nazýva Nadácie povrchu alebo na hranu a spodný rovine priameho kontaktu so zemou, - jediný Základ.

Hĺbka kladenia základov, alebo vzdialenosť od územného plánovania značky na chodidlách Nadácie pre domy bez pivnice je stanovená v závislosti od účelu stavieb a ich konštrukčné vlastnosti, dostupnosť podzemných pomôcky, rozsahu a charakteru činnosti, hĺbka základov susedných stavieb, geologické a hydrologické podmienky na stavenisku (typy pôdy únosnosti a pushinstall, hladiny podzemných vôd a možné výkyvy v priebehu výstavby a prevádzky budov, a pod.) a klimatické podmienky územia.

V prípadoch, kde pivnica pozostáva z dvíhajúce alebo náchylné na dvíhajúce pôdy (makro-zrnitá rock s hlinou plnenie, bahna a jemne zrnitou Piesky, piesčité hliny, hliny a íly), hĺbka základov vonkajšie steny a stĺpy vymenovať v závislosti na regulačné hĺbka sezónne zamrznutiu pôdy.
Pri určovaní projektovanej hĺbky mráz prieniku pôdy pod budovy brať do úvahy vplyv režim jeho prevádzky a konštruktívne riešenie podlahy na prvom poschodí. Vo vykurovaných priestoroch, zem, pod zem sa zohrieva rôznymi spôsobmi v závislosti na konštrukcii podlahy, tak regulačný zmrazenie hĺbka je znížená použitím tepelného režimu budovy.
Základy pre vnútorné nosné konštrukcie vykurovaných budov sa prehlbujú bez toho, aby brala do úvahy hĺbku mrazu, pretože pod pôdy je prakticky nie mrazené, a to môže byť prijatý minimum - 0, 5 m od úrovne dizajn nadmorskej výške zemského povrchu.

V závislosti od typu dizajn rozlíšiť pásmo, bar, pevné (dosky) a pilot nadácie (Obr. 2)v závislosti od technológie výstavby - montované a monolitické, plytké (do 5 m od povrchu terénu) a hlboké (>5 m).
V závislosti od pracovnej nadácií pod zaťažením tam sú základy pevné a pružné. Tvrdo pracovať najmä v kompresiou (napr. betón), pružnosť, pevnosť a šmykovej sily (tieto zahŕňajú nadácie s železobetónových vankúše).
Betón a železobetón sú základné materiály používané pre konštrukcie základov. V hromadnej bytovej výstavby sa používajú hlavne prefa betónové prvky. V low-vzostup budovy môžete použiť suť, sutiny konkrétne a dobre pálenej tehly.

Pásy základy sú spojité na stenu, rovnomerne naložené nad ložiska alebo samostatne zárobkovo nosné steny alebo stĺpy rámec. Jednotné prenosový pás základy zaťaženia na základe veľmi dôležité, keď sa na stavbe sú heterogénne v stlačiteľnosť, pôdy a tiež pokles pôdy alebo slabé pôdy s vrstvami. Pásy základy sú monolitické a modulárne.
Prefabrikované základy v závislosti od konštrukcie systému budovy namontovať rôzne konštrukčné prvky. V montované budovy z prefabrikovaných kapela základy usporiadať z betónu vankúše a konkrétne suteréne (externé a interné) panely.
V závislosti od navrhnuté teplotný režim pivnica (pod zemou) externé socle panely môžu byť izolované (jedno-alebo troj-vrstvové) alebo poteplenie. V socle panely podľa vnútorných stien sú plánované otvory pre pass-through podzemné (suterén) a vybudovanie inžinierskych infraštruktúry.
V murovaných a veľké-blok budov montované pásy základy sú z betónových vankúše a stenové betónové bloky.
V low-vzostup budovy na pevné suché pôdy spokojní s občasným pásy nadácie, v ktorom dosky-podložky sú umiestnené prestávky s následným náplň suchého piesku.
Pre low-vzostup budovy a v prípade absencie priemyselnej základne sa uplatňujú monolitické pásky Základ konštrukcie z betónu, sutiny betónu alebo sutiny (ak stánku je miestny materiál).

Pier Nadácie vyhovovali v prípadoch, keď je záťaž na Foundation tak malé, že tlak na pôdu od založenia stavby je menej ako normatívne zem tlaku (napríklad v low-rise domy), alebo keď je vrstva pôdy, ktorá je základom, leží v značnej hĺbky (3-5 m ) a žiadosť pásy základy ekonomicky inexpedient.
Základy tohto typu sú používané v rámci budovy alebo v low-rise domy (rám a frameless).
Pier Nadácie usporiadané pod low-vzostup budovy s nosné steny, umiestnené v rohoch stien, na križovatke vonkajšie a vnútorné steny a pod steny. Na ich základe steny zásobníka sa môže rovnať alebo základové trámy.
Stĺpec stĺpec základy rám a panel budovy vykonať prefabrikovaných železobetónových prvkov, skladajúci sa z vankúša a Nadácie príspevku, alebo blok typ skla, ktoré tvoria Obuvi.

Pevné (dosky) základy sa uplatňujú v týchto prípadoch:
· Nízka pôdy na stavbe alebo v prípade značný stres z budovy;
· Keď zničené, rozmazané alebo voľné zem základy;
· Nerovnomerné stlačiteľnosť pôdy;
· Ak je to potrebné na ochranu vysokej hladiny podzemných vôd.

Doska základov dizajn v podobe plochých a rebrovaný doskách alebo vo forme kríža-pásy. Pre budovy s ťažkých bremien, ako aj v prípade použitia podzemný priestor použité box základy.
Doska základov dizajn pre budovy, najmä dizajn rámu systému. Zvýšiť tuhosť dosky usporiadať rebrá v cross-smery, ktoré je možné spustiť ako hrany hore a dole vo vzťahu na tanier.
Na križovatke hrany základovú dosku nastavenie stĺpcov v rám konštrukčný systém, zatiaľ čo steny rebrá sú používané ako steny podzemnej časti domu, v ktorom boli stanovené nosné konštrukcie z jeho povrchu.
Základy vo forme bloku v tvare časť sú použité na výstavbu výškových budov s ťažkými bremenami. Okraje týchto doska spustiť v plnej výške podzemnej časti budovy a pevne s'spojiť s lúče, ktoré tvoria teda zatvorené rozličné konfiguračné časti.

Pilot nadácie zabezpečil výstavbu budov na slabé salesgeneric vodou nasýtenej pôdy, ako aj pri prenose na základe veľké záťaže na stĺpov a stien bytových domov.
Režim prenosu zvislého zaťaženia od budovy alebo konštrukcie, na zemi existujú dva typy pilot nadácie: pilóty-hodín, ktoré prechádzajú cez slabé pôdy a spoliehať sa na hrubé pevnú zem, a visí pilóty (alebo hromady trenie), ktoré husté pôdy dosiahnuť, sú držané v slabom zemi kvôli jeho kompresiu a prenos zaťaženia na zem trenie vznikajúce medzi bočného povrchu pilóty a pôdy (Obr. 3).
V závislosti od únosnosti a konštruktívne systému budovy hromady umiestnené v jednom alebo viac série alebo kríky. Pilóty sú povinné'nevyhnutne vo všetkých rohoch budovy a na priesečníky osí stien. Hĺbka baranidlo vymenovať, na základe únosnosť pilóty a pôde Nadácie.
Zabezpečiť primeraný prenos zaťaženia od steny na hromady na hornom konci minulého zásobník monolitické alebo prefa konkrétnych mreže, a pilot - headroom. Pri kombinovanej siete tipy nainštalovaný na jednu hromadu. V domoch bez pivnice a podzemné technické jediným roštu musí byť na 0, 1-0, 15 m pod plánovanie známky povrch zeme v budove. Keď je pivnici alebo v pivnici pod celý dom známka suteréne v kombinácii s top hromady Nadácie podľa vonkajšie a vnútorné steny.
Pevnosť'jednota výstavby raft Nadácie s hromadu zabezpečiť zapracovanie do konca hromady v konkrétnych mreže. Ak roštu usporiadať od prefa betón a s'pripojiť cez hromadu spp, spp je nastavený na hromadu, hypotekárne podrobnosti roštu a hlavu bude zvárané oceľové platne, potom medzery zamonolichivanie betónu.

Dlhú a bezproblémovú službu podzemných častí budov v prvom rade závisí od dobre vykonaný hydroizolácie. V posledných rokoch stále viac a viac aktuálnych tam je tiež problém ochrany budov z vibrácií.

Kúpiť základové bloky, základové bloky v Kyjev.


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика