понедельник, 30 декабря 2013 г.

Izolácie tlmenie hluku 2008-10-29 14:03:01

Výstavby a rekonštrukcie.






Izolácie tlmenie hluku
2008-10-29 14:03:01

Hluku prenikajúceho zo susedného vertikálne apartmány sa stane vzduchu (reč, hudba a perkusie (kroky, nárazu, pádu na podlahu objekty a pod.).

Izoláciu vzduchu, hluku, najmä poskytuje ložisko podlahové konštrukcie. V moderných budovách je železobetónová modulárny alebo monolitické dosky, jednotlivé stavebné, okrem toho, že môžu byť kovové alebo stromy'drevené trámy s výplň medzi nimi sypkých materiálov (piesok, hlina, trosky, atď.). Podlahové konštrukcie, ktorá sa nachádza nad strop, má len malý vplyv na celkovú veľkosť zvukovú izoláciu. Tu v prvom rade dôležité hodnoty celkom massiveness 1 m2 podlahovej podlahy, a ak je to viac ako 350 kg/m2, je potrebné zvukovú izoláciu 50 dB pre interroom podlahy je k dispozícii.

Oddeliť vplyv hluku je tiež dôležité massiveness prekrytia, ale aby spĺňali požiadavky 67 dB pre apartmány musí byť niekoľkonásobne viac ako je za štandardné vzduchu hluku (350 kg/m2), že ani technicky, ani ekonomicky iracionálne.

Oddeliť vplyv hluku efektívnejšie využívanie špeciálnych konštrukcií, rod.

V prvom prípade, a to pomocou tzv m'podlahy - koberce, linoleum, na základe penovým, atď., Tento rozptyl sa väčšinou súčasťou vplyv energie je v oblasti priameho kontaktu, napríklad, nohy a podlahy.

Ale nie všetky miestnosti môžu byť použité tieto typy sex. V tých prípadoch, keď je to možné iba pevné podlahy - keramika, parkety, pevný linoleum, a tak ďalej, sú spokojní s použitím tzv. izolačné pásy, ktoré sú umiestnené samostatne alebo pod podlahy, ak je to možné, ako, napríklad, pod floorboard, alebo vyhladenie poter.

Ten je efektívnejšie z akustického hľadiska, tak v tomto prípade sa vplyv zvuková izolácia nie je iba z dôvodu straty energie výkyvy v páse, ale aj zníženie amplitúdy kmitania z elastickej system 'podlahy - pás - poter a rodovej'.

Na to, že viac masívne (až na určitú hranicu), je spojka a poschodie, tým účinnejšie bude pracovať celý systém.

V skutočnej štruktúry hodnota izolovať vplyv hluku lúče je určený:

  • povrchová hustota nosnej dosky;
  • dynamický modul pružnosti zvukovo izolačná vrstva v pracovnom (stručne);
  • hrubé zvukovo izolačná vrstva v obtinuta štátu;
  • povrchová hustota poschodie vyššie zvuk-dôkaz vrstvy.


Spôsob určenia požadovaných podlahové konštrukcie, ktorá poskytuje potrebné izolácie tlmenie hluku, takto:


  1. Je určená vyžaduje index izolovať vplyv hluku na tento prekrývajú podľa Neho II-12-77 (pre interroom podlahy je rovná 67 dB).
  2. Index je definovaný izolácie vzhľadom na vplyv hluku na úrovni podlahy, v závislosti na jeho dizajn (pevné alebo samostatné podhľady) a povrchová hustota dosky. Tak, podlahy pevný alebo dutý s povrchom hmotnosť 150 kg/m2 PP & e = 91 dB, s povrch hmotnosť 450 kg - 80 dB. Existencia samostatných strop znižuje táto hodnota o 3-4 dB.
  3. Rozdiel medzi nevyhnutné Zvukotesné a IO. V prípade doska na váženie
    150 kg/m2 ona bude OU = 91-67 = 24 dB
    300 kg/m2, OU = 84-67 = 17 dB


Tabuľky Výstrižok II-12-77 alebo údaje z laboratórnych testov, ktoré sú vybrané podlahové konštrukcie, poskytuje pre rozdiel.

Tak, linoleum, v závislosti od základov a vzory v hrúbke

  • 3, 5... 3, 6 mm mať O = 16... 19 dB;
  • 4, 5... 5, 5 mm OU = 22... 25 dB.

Stromy'drevené podlahy na záznamy uvedené na zvuk-dôkaz vrstva, dať ďalšie OU = 19... 21 dB, v závislosti od massiveness dosky.

Podlahy na monolit poter s hustotou 60 kg/m2 podľa zvuku,-doklad vrstva dáva ďalších 14... 23 dB; rovnaké s pár hustota 120 kg/m2 poskytuje dodatočné 16... 25 dB; rovnaké na vrstvu piesku alebo troska 13... 19 dB.

V posledných rokoch sa trh s'existujú materiály, ktoré spĺňajú vyššie požiadavky na zvukovú izoláciu, tlmenie hluku.

Tak, materiály vyrobené v závodoch koncernu San Gobain a predávajú na Ukrajine pod značkou " Humanet-100, s hrúbkou mm pod poter s hustotou 120 kg/m2 poskytuje extra izolácie, tlmenie hluku 23 dB, ktorý je postačujúce, v takmer všetkých prípadoch použitia v bytovej výstavby. Dve vrstvy z tohto materiálu (6 mm) dať 27 dB.

Domáce materiál Veľmoc v hrúbke 5, 4 mm dáva rovnakých podmienok 27 dB dodatočné izolácie, že je to veľmi vysoké číslo. Navyše, tento materiál je požiarne odolné a preto sa odporúča pre izolácia hluku stromy'drevené konštrukcie.

Polyetylénová pena (mm), valcované rúry (mm) zvýšiť hodnotu zvukovej izolácie celého dňa 18-19 dB. Môžu byť použité pri konštrukcii členom, ale trubica je veľmi drahé, a peny v priebehu času zhoršujú ich vlastnosti pod zaťažením prostredníctvom kolapsu vzduchové bubliny.

V tejto súvislosti najúčinnejší vláknitých materiálov. Majú rozptyl energie nie je len v dôsledku trenia vzduchu a vlákniny, ale aj v dôsledku trenia vlákien spolu a elastické vzpier veľmi vlákien.

Na záver treba poznamenať, že cvičil v posledných rokoch bytovej výstavby, bez dokončenia v bytových domoch často vedie k tomu, že vlastníci bytov usporiadať ich na zem, bez ktorým sa zvuk-dôkaz vrstva, závažným spôsobom porušuje požiadavky Výstrižok II-12-77 nevedomosti. To vedie k negatívnym dôsledkom pre obyvateľov nižší apartmány, lebo nemajú účinných metód na riešenie vplyvu hluku. Takže, aj keď je prístroj v ich apartmánoch zvukovo-izolačné stropy na relatívnej 10... 15 cm (maximálne v týchto domoch) výsledný efekt je len 4... 10 dB (s prídavným materiálom v strope void). A to je nie dosť, že je zrejmé z vyššie uvedeného, aj na nasledujúcom obrázku.

Tak, podlahy hmotnosti 350 kg/m2 s parketové podlahy, nivelačný poter 50... 100 kg/m2 a podhľadu z nižšie by sa OU = 75 až 80 dB, že je výrazne horšie regulačné 67 dB.

V prípade keramické podlahy-najúčinnejší zvukovo izolačná vrstva v hrúbke 20... 30 mm od superthin skla alebo čadičových vlákien. Tento materiál spojka 120 kg/m2 poskytuje ďalšie zvukovej izolácie 38 dB, ktorá rieši celý problém tlmenie hluku.

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика