понедельник, 30 декабря 2013 г.

Ideálne kuchyňa

Predstavte si, že ste odhalili v jeho dizajn talent a pokúsil, vytváranie inter'jer kuchyňu vašich snov. Podlahy vzor zápasy dokonale so strapcami záclony, a vázy presne zladené farby lustre... A ešte je "niečo zlé". Bohužiaľ, pohodlie v kuchyni nezávisí len od vašej dobrej chuti a divoké fantázie. Tu je ešte dôležitejšie, a priaznivé klimatické podmienky. Vzduch musí byť čerstvé, ale nie je zima. Materiály sú umývateľné, ale nie je toxický. Jeden tvorivý prístup je jasné, že to nestačí-treba naučiť viac dole-na-zemi, alebo (a neboja sa slovo homebrew dizajnéri kuchyne! ) Technická stránka veci.

Dýchať

V kuchyni, ako žiadne iné miestnosti v dome, potrebuje čerstvý vzduch. Najmä ak vlastník trávia veľa času pri sporáku. Bohužiaľ, to nosia vypnuté v čase vôňou vyprážané kuracie alebo koláče, ktorí sa starajú stráca svoju príťažlivosť. A nie je to ústa-zalievanie vôní a nepríjemné kuchynské vôňa preniká do všetkých kútov bytu. Takže, ak máte dom, stále vonia včera knedle, je čas myslieť: možno tam boli problémy s vetranie v kuchyni?

Ak chcete skontrolovať, či výfuku vzduchu je jednoduché. Priložiť na vetracie otvory kus papiera: ak má prilepené k otvoru, potom systém je v poriadku. Stále je možné, aby zápas: plameň'I vytiahol do siete znamená, digestor funguje.

Dôvody nečinnosti vetranie môže byť rôzne: upchaté kanál, alebo šikovný vták mal postavený v ňom hniezdo, a snáď sused top začala prestavba a vyčistené v jeho byte, a "k ničomu" potrubie v stene, nie myslieť si, že to dodávok čerstvého vzduchu na obyvateľa na nižších poschodiach. V druhom prípade za právo na vzduchu pravdepodobne musieť vážne konkurovať, pretože vzácne páchateľa, učenie o utrpení dodáva iní, zdvorilo ospravedlnil a vrátiť sa na svoje miesta.

Ak susedia sú sebeckí v domácnosti nie je vidieť, a je to len prekážka alebo vtáka, potom problém sa dá vyriešiť pomerne jednoducho. Hovor majstrov z Bývania Oddelenie, budú ústup do podkrovia, a tam, majú znížené ventilačné šachty špeciálne zariadenie, a to vo forme lano s váhami, bude čistenie potrubia. Dýchať sa čoskoro stane jednoduchšie.

Ako si vybrať kapota

Ak chcete, aby sa vzduch v kuchyni bolo vždy čisté a čerstvé, len vetranie, ktoré funguje aj ako hodiny, nebude stačiť.

Je známe, že počas varenia sú produkty spaľovania. Dýchať, nie je príliš dobré pre zdravie'I. Áno a kuchynský nábytok, stropy, steny tuku a sadzí prospech. Takže budete musieť dostať kapota alebo, ako hovoria tento nástroj špecialisti, digestor kapucňou. V obchodoch domáce spotrebiče veľa z nich (Med, Kuppersbusch, Bosch, Siemens, Gaggenau a ďalší 10-15 značiek), cena od 1, 5 až 70 000 rubľov a vyššie.

Ktorý si vybrať? Po prvé, musíte vziať do úvahy výkonnosť zariadenia. Ukazuje sa, že čistota v kuchyni vzduch môže sa vyjadriť v číslach. Násobenie oblasti priestory na výšku. Podľa hygienických noriem vzduchu v kuchyni by mali byť aktualizované 10 krát za hodinu. Potom vynásobením výšky 10 a prijaté potreby výkonu výfuku. Pre priemerného mestskej kuchyne, 3 x 4 metre dosť indikátor 300 m3 / h Ak nemáte veľa vyprážané a pečené, a nič proti dymu v kuchyni, je lepšie vziať prístroj s zásob - 400 - 600 m3 / h Vo Všeobecnosti, predaj, môžete ich vidieť modelov s kapacitou od 180 až 1200 m 3 / h a viac.

Po druhé, to, čo je potrebné sa zamerať na nákup kapotu, je jeho veľkosť. Štandardné zariadenia môže byť 50, 60, 90 alebo 120 cm široké. V každom prípade, digestor kapota by mali byť širšie dosky.

Kľúčovým momentom je režim prevádzky kapotu. Môže tam byť dve varianty: výfuku vzduchu alebo recirkulovaný vzduchu. V prvom prípade, digestor kapota absorbuje vzduchu a vytlačí von. V druhom, že prejde mazivo filter, ktorý čistí ju z jemných častíc, sadzí, dymy, ropa a uhlie, cez ktorý neutralizuje pachy. Potom aktualizované air sa vracia späť do kuchyne. Výfukové režim, samozrejme, lepšie odstráni zápach z varenia, navyše, takéto zariadenie je menej hluku. Okrem toho, nie je potrebné pravidelne meniť alebo umývanie filtre. Na druhej strane, nie vždy majú možnosť, aby prúd vzduchu von.

Tam sú univerzálne kapota, kombináciou oboch metód. Majú dosť blok zásuvky valve (pre tento účel stlačte tlačidlo alebo otočte rukoväť, v závislosti od modelu), a vzduchu nepôjde do trúby, a pôjde do filtre, a potom späť do kuchyne.

Konečne, pretože kapota - prístroj nie je malá, je, aby sa ubezpečil, že to sa hodí v inter'jer. Zariadenie môže byť úplne skryté pod skrinky, visí nad sporák, alebo, alternatívne, aby samostatná položka inter'jer. "Nezávislé", odsávače môže byť upevnený na stenu alebo strop.

A viac na kapotu 100% splnil svoje povinnosti'ASCI, na to miesto, vo výške nie menej ako 50 - 65 cm od elektrickej platne alebo 75 - ak máte plynu.

Mimochodom, správne vybraté a nainštalované hood bude vytvárať priaznivú klímu nielen v kuchyni, ale celého bytu, pretože vôňa varenie boršč, niekedy niet spásy, aj v najviac vzdialených miestnosti.

Kuchyňa: nezamieňať s sauna!

Čo je najviac vlhké miesto v byte? Kúpeľ? Nie len. Klíma v kuchyni, tiež môže byť ako dážď. Najmä ak ste vykonali všetky potrebné opatrenia, aby sa izba v teple, a že vzduch bol stále a normálne vlhkosť, nie si myslel. Opäť tu, problém môže byť vyriešený úpravou vetrací systém, pretože obnova vzduchu toľko pre pohodlie v kuchyni.

Ale o klimatických kuchyne (ako aj ostatné miestnosti v dome) by mal myslieť, dávno predtým, ako sa presuniete na nové domy. Veľkú úlohu v tomto zohráva výber izolačného materiálu.

Kúpu bytu, opýtajte sa svojho realitná, že izolácia sa používa na zateplenie vášho domu, a spustenie výstavby domu, si vopred premyslite, ako izolácia stien, že dom bol nielen teplo, ale aj ľahko dýchať.

Na tento účel, odborníci odporúčajú používať tepelná izolácia s Cam'z drevenej vlny. Má veľmi dôležitá vlastnosť, ktorá určuje, či je vzduch v kuchyni je svieži a čistý - para priepustnosť, alebo schopnosť nechať vodnej pary. Ohrievače vyrobené z nephropathic materiálov - pena "zámok" na vzduchu v miestnosti. Bude súhlasiť, žiť v plastovom sáčku nie sú predovšetkým pohodlné. Okrem toho, peny horľavý.

Tak stien nie je len dýchať, ale aj záväzky'povinný byť v bezpečí - najmä, nie rozdeľovať v prípade požiaru, toxické plyny. Upozorňujeme však, že v skutočnosti, všetky tieto záruky iba vysoko kvalitné tepelnoizolačné materiály.

To nie je triviálne!

Materiály na tému

Kuchyňa je srdcom každej domácnosti
Kuchyňa je srdcom domova
Kuchyňa. Problémy navrhovania
Kuchyňa a jej dôležité prvky
Z toho, čo leží na podlahe, pokino na steny a strop-zabudované, do značnej miery závislá krásu a komfort potravín.

Začnime od dna. Je známe, že veľký obrázok na podlahe vizuálne znižuje veľkosť miestnosti, a malé otvorení hraníc. Lesklý povrch vizuálne rozširuje priestor, Mat - zužuje.

Ale najdôležitejšie pri výbere podlahy - všetky rovnakého materiálu. Odolné, moderné podlahy - vinyl. Linoleum je tiež odolný a antistatický. To sa ľahko čistí všetky nečistoty. Aj keď mieste je "komplex"z podlahy je možné odvodiť rozpúšťadla, a podlaha nebudú poškodené. Kuchyňa je lepšie vziať linoleum, on je viac šetrné k životnému prostrediu. Útulné a zároveň vyzerá solídne, v kuchyni prírodných stromy'Jan poschodí. Tu by mohol byť možnosti: kus parkety, parkety a masívneho dreva. Takéto podlahy slúžiť dlhú dobu, ale pre nich je ťažké starostlivosť: pravidelne potrebujú "refresh" leštenie. Laminát, aj keď niekedy sa tvári ako strom naozaj je syntetický materiál. Laminované pokrývajú viac odolné voči vlhkosti, ako prírodné drevo. To je jednoduché položiť. Dobrý materiál pre kuchyňa poschodie - neglazované dlaždice, hygienické a ľahko sa čistí. Ale má aj nevýhody: v priebehu času, povrch môže byť pokrytý malé praskliny, pretože nie je čo najviac odolný materiál.

Tapety - špeciálne diskusiu. Prvý úder z akejkoľvek kuchyne udalosti - sprej tuku alebo para z kanvice - predpokladajú. Tak tu je lepšie držať vinyl alebo umývateľný Tapetu, ktorá vydrží tepovanie. Na stenách dizajnéri vedia jedno tajomstvo: ak sa okno smeruje na Sever, béžová, Zlatá, ružová "pridať" kuchyne tepla, aspoň vizuálne.

Nakoniec, v hornej časti stropu. Prirodzene, v kuchyni by mal byť dobre umývateľný a odolný proti vode. Stropné obklady sú ľahko použiteľné, a nie na úrovni povrchu-to je ekonomická. Ale táto možnosť nie je ako módny, je predpoklad, že budú zlé správanie. Pozastavené stropné panely, alebo koľajnice, samozrejme, vyzerá modernejšie, montuje rýchlo a relatívne jednoduchá, umožňuje "skryť" komunikácia a nainštalovať reflektory. Avšak, priestory stratí 7 až 10 cm vysoký. Ďalšou možnosťou kazetového podhľadu - sadrové tmely. S ním hádka trochu viac: po listy sú posilnené, ktoré potrebujú na tmely a maľoval. Ale tento materiál je dokonale pohlcuje zvuk a umožňuje vám vytvoriť žiadny multi-level postavy.

Strop tiež pomôže, aby vaše nápady: výber farby je prakticky neobmedzená. Ale ak ste poškodiť povrch, farba, alebo putty nezrovnalostí bude fungovať-iba zmeniť celé plátno. Hoci strop je zrejmé, výhodou, nie typické iných stavieb: ak sa v hornej časti rúry prasklinám, alebo susedia sa zabudnúť na vypnutie batérie, odolné plátno ušetrí váš byt pred povodňami, a niekoľko desiatok litrov vody bude spoľahlivo zaistený. V kuchyni je veľmi, veľmi dôležité.

Nakoniec, strop môže byť omietnuté a natreté. To bude trvať veľa času a úsilia, ale to nie je "s'zožerie" vzácne pre mnohých cm na výšku. Farby a odtiene tento limit môže byť niečo dobré, výber farby, farby, Tapety pod maľby je obrovský.

Kuchynský nábytok je tiež dôležitou súčasťou pohodlie. A má hodnotu nielen vzhľad, ale aj materiál, kuchynské sety. Telo obvykle vyrobené z drevotriesky (dtd), a "človek" je viac praktická, odolná voči vlhkosti a ľahko umývateľný materiál. Hoci to môže byť rovnaké drevotrieska, iba na ktoré sa vzťahuje s melamín, alebo laminátové.

Ale existuje mnoho ďalších možností. Napríklad, vznešené a krásne pole. Ale drevo je rozmarná, nie ako extrémnym teplotám a vlhkosti. Lisovaného dreva - MDF (alebo MDF - Stredná Hustota drevovláknitá doska, čo v preklade do angličtiny znamená "drevo-fiber dosky strednej hustoty) nie je tak náročné ako pole, ale je tiež ekologicky nezávadný materiál.

Materiál pultu kuchynská linka, je ešte viac dôležité, pretože to je tam, že sme rúcať, strih, jej utrite vlhkou handričkou, niekedy stovky krát denne. Ako je to praktickejšie, lepšie vytvoriť kulinárske diela. Najjednoduchšia možnosť - DSP s plastovým povlakom. Dobre, ak je spracovanie hrane alebo hliníka. Dosky drahý nábytok z umelého kameňa, imitácie prírodných. Je to super-odolný. Napriek syntetického pôvodu, to je úplne ekologický materiál.

A ešte nejaké veci, ktoré treba brať do úvahy, vytvoriť kuchyňu snov. Moderné prístroje môžu prispieť k čistote kuchyne vzduchu. Mikrovlnná rúra, aerogrill, sporáky takmer úplne schopný nahradiť tradičné kachle, elektrické alebo plynové. Majú výraznú výhodu: v procese tvorby týchto zariadení nie sú vyrábané mimo pachy. Je však stojí za to vidieť silu moderných zariadení. Tak mikrovlnná rúra s grilom a presvedčenie, že pracuje v dutých sily, môže "mať" na 4000 alebo viac wattov Nie každý zapojenie sa vyrovnať s týmto bremenom.

A nakoniec ešte jeden časový odhad, či je vhodné sa nachádza skrinky, police, domáce spotrebiče. Oni hovoria, že ak nábytkom a spotrebičmi v kuchyni publikované iracionálne, pani denne ťahá niekoľko ďalších kilometrov. Ak sú všetky na svojich miestach, môžete ušetriť až 60% cesta a 30% času. Je ťažké si predstaviť, ako vedci počítajú výsledky týchto experimentov, ale súhlasím, že extra 10 minút príjemné stráviť na Šálku čaju, nie na kríži trasy chladnička-sporák, práčka".

Krajiny, hi-tech, klasiky - štýl kuchyne môže byť čokoľvek. Praktické, šetrné k životnému prostrediu, trvanlivých materiálov, čerstvého vzduchu, v slove, klíma, spolu s vašou tvorivosť a schopnosť vytvoriť útulnosti je perfektná kuchyňa. Vybaviť je to oveľa jednoduchšie, ako sa zdá na prvý pohľad. Na dnes sú všetky možnosti na krásu a funkčnosť v dohode sa usadil pod jednou strechou.

Zdroj: rockwool. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика