понедельник, 30 декабря 2013 г.

Ako používať slnečné svetlo v interiéri'Yeri

Dnes, keď je umelé osvetlenie, sa stal každodennou súčasťou našich životov, v móde, viac a viac sú rôzne spôsoby, ako využiť prírodné slnečné svetlo. A energia je hlavné svetlo sa používa na dizajn, a ako alternatívneho zdroja energie.

Ľudská história je história boj za svetlo, ktoré sa stále sme sa naučili domesticate a použitie. Boj za svetlo, mal od vzniku prvého domu: na jednej strane, človek potrebuje úkryt pred zima a zlé počasie, a na druhej - on to ako zviera deň, chcel v dome cítiť ako veľa slnečného žiarenia. Prvý, jediný zdroj svetla (okrem požiarnych) v primitívne bývanie bolo otvorenie komín. V ruštine "dymovú" chaty podobné zariadenie nazývané Dimka. Ale v starých gréckych stavieb kola otvor v streche (opion), aj keď bola historicky od dymu-jamkové, ale bol použitý ako zdroj svetla. Tak, napríklad, je silný opiion Rímsky Pantheon, priepustný stĺpec svetla cez dieru v streche na ploche viac ako 60 štvorcových. M. Špeciálne distribution", horné svetlo", prijaté počas Renesancie, možno, prvý s názvom svietidla svetlo.

Okná v strope, svetlíkov

Materiály na tému

Svetlo zdobí a chráni...
Svetlo síl pre váš byt
Svetlo v inter'Yeri
Sweetadeline
Svetlo, dizajn interiéru'szz
Dnes v svetlo svietidla viaceré účely: na jednej strane, vykonáva jeho priamu funkciu - svetlo domu, na druhej zdobené a zmeny dekoratívne riešenie priestoru. A nedávno v strešné okno sa naučil, ako vložiť vetracie systémy (napríklad podarilo dymu poklopy). Svetlíkov (tiež nazývaný rooflights alebo priesvitné konštrukcie) sú namontované ako v rovine a v s plochou strechou. Ich hlavnou výhodou oproti bežným vertikálne Windows je, že vzhľadom na umiestnenie svetla v nich nie je v 2-krát viac.

Je to ideálna kombinácia hydro a tepelné izolácie, ak je to potrebné, môžete si ju tak, že v hornej časti okna je možné otvoriť. Ako pre foriem tieto Windows, sú veľmi rôznorodé, a čo je najdôležitejšie, ako pravidlo, o'intenzívna: je okrúhly alebo pyramída v tvare kupoly, klenby a oblúkových Okien, ktoré tvoria priestor otvorenej a malebné. Ak toto množstvo svetla, ktoré práve nepotrebujete, môžete si jednoducho nastaviť tento bod: pre Windows-svietidla sú uvoľnené žalúzie a rolety, ktoré môžu byť riadené na diaľku. Okrem toho, mimoriadne svetelné efekty sa dajú dosiahnuť pomocou vo svetle baterky, farebné znečistený strešné Okná: vďaka silnejšie svetlo vyzerajú oveľa jasnejšie, než vertikálne Windows. Niekedy svetlíkov, obsadiť všetky top priestorov tvoriacich celok priesvitné strechy. Takéto riešenia sú veľmi dobré pre niektoré Skrine-Hvezdáreň v podkroví, domov krytý bazén, zimná záhrada (kde transparentné môže byť tiež stene) a na mnohých ďalších miestnostiach vášho domu.

Ako si vypočítate vynásobením slnečnému žiareniu

Ak ste fanúšik-osvetlené priestory, môžete zvážiť dizajn vášho budúceho domu z hľadiska maximálneho využitia je to prirodzené, prenikajúce z ulice svetlo. V dnešnej dobe sklo neznamená, tenké a priepustná zima. Moderné viacvrstvové sklo umožniť aj celý dom, aby sa sklo. Dnes mnohé zdobia tak obývacia izba - akési pevné Bay štvorcových metrov štyridsať (a niekedy aj s priehľadná strecha). Veľmi populárne sú tzv. "druhom svete", ktoré je, obývacia bez stropu (jeden presklený priestor medzi 1. a 2. poschodie).

Na dosiahnutie toľko svetla v bytových domoch prostredníctvom rôznych priehľadné prvky: sklenené dvere a priečky, vnútorné Okná v stenách. To platí najmä pre oblastí, ktoré tradične nemajú Windows: hala, chodba, kúpeľňa, šatňa, ako aj pre miestnosti s deficit prírodné svetlo (smerom na Sever, sa nachádza na prvom poschodí, a pod.). Mimochodom, výška a orientácia priestoru v akomkoľvek smere sveta povinné'určite treba zohľadniť pri plánovaní prírodných izolačných. Napríklad je známe, že v Severnej kúpeľňa osvetlenie presne tak zlý, ale najviac stabilný a kľudný. Ale v miestnosti, smerom na Juh-Západ, v horúcej sezóny môže byť neznesiteľne horúce - a to nepočítam skutočnosť, že oko je neustále by'tam sú zaslepení slnka. Na to, že čím vyššia úroveň, stupeň osvetlenia a silnejší.

V ideálnom prípade vášho zasklenie musí brať do úvahy klimatické, v ktorých je dom: napríklad, v južných krajinách by mali starať sa viac o ochrane pred poludňajším slnkom, ako osvetlenie. To by tiež brať do úvahy čas, o rok, lebo v zime je to oveľa viac svetla ako v lete. Teda, ideálny typ zasklenia bude taká široká a vysoká okno, ktoré poskytuje ideálne tepelné izolácie (vrátane mráz), a okrem toho, je žiaduce, s možnosťou "Eclipse" - druh okno-chameleón, ktorý reaguje na príliš silný útok na slnko.

Slnečné svetlo, krásy a energie

Môžete použiť prírodné svetlo ako dizajnový prvok, ako tomu bolo v stredoveku, vitráže, Gotické katedrály, alebo v podivné stvorenia Le Corbusier kaplnka Notre-Dame-du-Z v ronchamp, kde deň s roztrúsené po celom Windows nezvyčajný tvar je dosiahnutý rozprávkové účinok mnohých malých "bodové". Maximálne otvorenie priestoru na svete s celkovou použitie skla (páska okna systém - vynález rovnaké Le Corbusier). Ale dnes, architektov svetlo sa používa nielen na osvetlenie: oni sa naučili ako výpis z slnečnému žiareniu energiu a ukladať ju do rezervy.

Napríklad, v našej dobe veľmi reálnej praxi, keď biosolarium domu v deň ukladá energiu, a potom "dáva" to vo forme elektrického prúdu. Nezabudnite úžasné glass house "R 128" nemecký architekt Storočia Sobek, ktorí s pomocou solárnej energie poskytuje sám so tepla a elektriny... Takéto domy so solárnymi panelmi už pomerne veľa. Nedávne objavy v oblasti nanotechnológií v blízkej budúcnosti ukáže ako solárne panely (t.j. v systémoch, ktoré premieňajú slnečné žiarenie na elektrickú energiu), nie je to iné, ako Windows sami! Aj keď je to ťažké uveriť, ale vedci už vedia, že ak väčšina tenký film špeciálne kremíka o veľkosti nanometrov sa vzťahujú na kremíkovej báze, potom ultrafialové žiarenie (napr. slnečné žiarenie) je absorbovaná a premenená na elektrický prúd.

Zdroj: www. sob. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика