понедельник, 30 декабря 2013 г.

Moderné energeticky úsporné I-sklo: teplo zostane v dome 2006-11-02 19:24:34

Výstavby a rekonštrukcie.








Moderné energeticky úsporné I-sklo: teplo zostane v dome
2006-11-02 19:24:34

Energetická kríza, ktorá má otriasol krajinách Západnej Európy v sedemdesiatych rokoch minulého storočia, spôsobil rýchly vývoj energeticky úsporných technológií, čo malo za následok výrazné zníženie spotreby energie v prakticky všetkých oblastiach ľudskej činnosti. V našej krajine tento problém nikdy nebol tak zle, ale stály nárast nákladov na zdroje energie malo za následok skutočnosť, že nielen ruské orgány (vrátane legislatívnych), a spotrebitelia začali premýšľať o nevyhnutnosti takéhoto sporenia.

Riešenie problému na úsporu energie je brzdené vysoké tepelné straty cez šachty, budovy, oboch bytových a nebytových Fondu. Podľa odborných odhadov, v našich domovoch dnes nič nie je stratené až 40% zadávanie energetických zdrojov. Analýza spotreby tepla ukazuje, že v Strednej Rusko pre potreby vykurovania a prípravu teplej vody je strávil v 3 (! ) Krát viac paliva za jeden meter štvorcový, ako napríklad vo Švédsku. Na obrázku vidíte, je len depresívne.
Energetická efektívnosť budov, určuje sa na základe tepelnej bilancie domu, len cez izolačné konštrukcie stien, modernizácia okenné a dverové výplne, a tiež zlepšenie ventilačný systém a dodávka tepla, môže dosiahnuť 40%, ktoré dostatočne šetriť 15% energie vyrobenej v krajine. Veľký význam má zvýšenie tepelného odporu okno bloky prostredníctvom využívania nových materiálov a zlepšenie návrhy Windows, použitie dvojité Okná, inštalácia efektívne tesnenia, používanie energeticky úsporné sklo, špeciálne nátery, atď.,
V súčasnosti, tepelný odpor muriva štandardizované Výstrižok 11-3-79 zmenil na január 19, 1998, schválené objednávky Gosstroy Ruska. Prísnejšie požiadavky ustanovené v existujúcom Moskva Mesto Stavebných Predpisov (MGSN). Podľa MGSN 2. 01-94 "poskytuje tepelnú odolnosť Ro by mal byť nie menej ako 0, 55 m2 OC / VT pre Okná a balkónové dvere v obytných domoch a 0, 43 m2 OC / W vo verejných budovách".
Najviac jednoduchý, rýchly a realizujú, však prinesie významné hospodárske výhody riešenie je použiť pre zasklievanie budov špeciálneho skla, v ktorom jeden pohár je teplo.
Na trhu leštené sklo, tam sú dva druhy skiel s upravené spektrálnych vlastností poskytuje vysokú tepelnú úsporu vlastnosti skla s "pevná" a "d', ktoré zahŕňa".
Sklo s "hard" povlak sú vyrobené pomocou pyrolýzne na nanášanie oxidy kovov na povrchu veľkosť'Aksenovo skla. Metóda spočíva v horenia v kyslík plynný ORGANOVOKOVOVÉ zlúčenín. Vzdelaný molekuly oxidov kovov zmiešané s atomic metal, ktorý sa usadí na povrchu roztaveného skla, prakticky, Vikas v ňom. Tento proces sa uskutočňuje priamo na potrubí úniku skla. Zmenou hrúbky vrstva oxidov, typ kovov a stupeň nasýtenia povrchu, môžete upraviť vlastnosti, ako odrazivosti, priepustnosť a dokonca aj farba (obmedzené). Takto získané povlak je veľmi silný, prečo sú tzv. "tvrdými", a skla s takým podlahu - Na-sklo. K-sklo koeficient emisií znížená na 0, 2), ktorý umožňuje znížiť tepelné žiarenie (a tým aj tepelné straty) na 4-4, 5 krát.
"M'ktorý" zahŕňajú všetky druhy náterov získané vákuové pokovovanie film-tvárnenie materiálov. Náter je viacvrstvový systém, v ktorom vrstvami transparentného dielektrická funkcia ako antireflection nátery, a veľmi tenkou vrstvou striebra zabezpečuje nižšie emisie žiarenia. Materiály s takým povlak sa nazýva e-skla. Koeficient emisií z e-skla nepresahuje hodnoty 0, 1 (môže dosiahnuť hodnoty poradí 0, 04), ktorý umožňuje znížiť tepelné straty nie sú v 4-krát a pre celú objednávku. Napríklad, ak koeficient tepelnej-komora sklo s riadnym sklo float je 2, 8 W/m2 K, koeficient prestupu tepla rovnakej sklo s K-sklo je 1, 9 W/m2 K a s e-skla (pri vypĺňaní sklo s argónom ) je len 1, 3 W/m2 K. Počas vykurovacej sezóny použitia skla s K-sklo poskytuje úsporu energie o 140 kW / h a s e-skla - o 230 kW / h na štvorcový meter povrchu okna v porovnaní s bežným sklom-package. Teda, efektívnosť uplatňovania low-e sklo je úplne zrejmé. Hoci nízky-emisivita sklo v 2-2, 5 krát drahšie sklo float, dodatočné náklady byť využitý v rámci jedného a pol až dvoch rokov prostredníctvom úspor na vykurovanie.
Najviac možné je použiť a skla. Prvý, a-sklo (vzhľadom na vyššie úsporu tepla vlastnosti umožňuje odmietnuť používanie triple-presklené obmedzenie jednej komory, ktorá je nielen lacnejšie, ale aj značne zjednodušuje dizajn okna. Pripomeňme, že jednoduchší dizajn, spoľahlivejšie to je, a preto je viac odolný. Po druhé, výrobu jednej komory dvojité okno s e-sklo bude stáť lacnejšie, než aby podobné dvojité presklené Okná s K-sklo. A to napriek skutočnosti, že v procese montáž dvojitého-presklené okno s e-skla je potrebné zaviesť ďalšie operácia - odstránenie m', ktoré podlahe pozdĺž okraja skla, na zabezpečenie viac spoľahlivé a trvanlivé'jednotu s tesniacou látkou.
Proces získavania kvalitatívnych a najmä low-e sklo je časovo náročné a vyžaduje od výrobcu, vysokú kvalifikáciu. Môžeme povedať, že proces vytvárania vysoko kvalitné sklo je druh umenia. To je dôvod, prečo existuje len málo spoločností, ktoré vyrábajú energie-úsporné sklo vo veľkých objemoch. Patria sem také slávne firmy, ako "Strážny", Pilkington, Saint Gobain, "Glaverbel". Ruskej výrobcov je "BAMO Sklo Float, ktorý tiež začína majster výroby tohto typu výrobku. Zvýšený záujem spotrebiteľa na energeticky úsporné sklo a najmä a sklo, umožňuje dúfam, že v blízkej budúcnosti na trhu'zobrazí sa domácich výrobcov, schopný konkurovať zahraničným firmám.
Pre low-emisivita sklo, vyrobených spoločnosťou "Glaverbel", obavy "Planibel ® Plus" a "Planibel ® Top N"predstavuje leštené sklo, v ktorom pomocou technológie vákuových depozície vrstvou oxidov kovov. Tieto typy skla, keď sa používa v sklenených obaloch umožňujú dosiahnuť vysokú tepelnú účinnosť, a majú tiež vysoký výskyt svetla (transparentnosti) a majú neutrálny odtieň.
Tieto materiály sú navrhnuté špeciálne pre použitie v izolačných skiel jednotky môžu byť doplnené slnka (Stopsol ®"), vzorované ("Imagin ®") alebo kalené ("Stratobel ®") sklo a iné transparentné materiály z radu "Glaverbel". Výsledkom takejto kombinácie je multifunkčné sú vyrobené zo skla.
V súčasnosti je oficiálnym zástupcom obavy "Glaverbel" na ruskom sklo trhu (vrátane úspory energie) je nová spoločnosť "Glaverbel Vostok".
ZDROJ: Konštrukčné technológie

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика