понедельник, 30 декабря 2013 г.

Charakteristika základy a špecifiká práce s suchej zmesi 2008-10-29 14:06:00

Výstavby a rekonštrukcie.








Charakteristika základy a špecifiká práce s suchej zmesi
2008-10-29 14:06:00

Pred začiatkom práce na zariadení, podlahové a získavania potrebných materiálov, vykonať skúšky zo základov, ktoré by mali definovať: podlahové konštrukcie, prevádzky technológie, tok materiálov, náklady prác a materiálov a podmienok výkonu práce.

Kvalita base je hodnotená na nasledovné kľúčové parametre: rovnaké (rozdiel výšok známok, maximálne tolerancie), silu hornej vrstvy, vlhkosť. Ako sa to vyžaduje, sú určené ďalšie kritériá (pórovitosť, praskliny, prítomnosť dilatačné škáry a pod.).

Rovnosť
Bohužiaľ, aj v tzv 'elite' výstavba súlade sily a zároveň - výnimočný jav. Je to spôsobené nielen nedostatočná technická kontrola v rámci práce, ale aj o'objektívne faktory: nízka plasticity cement-piesok zmesí, ich sklon k významným zmršťovanie a praskanie, ako aj využitie nedokonalé prostriedky geodetické kontroly. Okrem toho, koncept slov 'rovnosť' má iný stavitelia rôzne interpretácie. Tam sú takéto spoločné stanovisko rovnosť:


  • Požiadavky Výstrižok 3. 04. 01. 87 - 2 mm/m2;
  • Žiadne svetlo odbavenie položil dve-meter úrovni;
  • Rovnosť ± 0, 00;
  • Neschopnosť dať papier pod úroveň, a tak ďalej ;
  • Európska norma (Nemecko, DIN).

Všetky tieto kritériá môžu byť použité, ale cena je veľmi odlišná, a spustite, napríklad kritérium N 3 môže iba veľmi skúsení stavitelia. Je potrebné poznamenať, že počet zákazníkov a značná časť stavitelia existuje názor, že použitie vyrovnanie mas v sebe zárukou absolútnej rovnosti. Skutočne vyrovnávanie hmotnosti zaručujú dlhú životnosť a hladkosti povrchu a stupeň rovinnosť podlahy závisí na počiatočné podmienky, majstrovstiev vrstvy a množstva použitého materiálu.

Pevnosť
Prax posledných rokov ukazuje, že z rôznych dôvodov na stavenisku sú priniesla malty alebo betónu absolútne nepredvídateľné značky. Aj keď betónu alebo malty je pripravený na oblasť pod kontrolou zákazníka, môže sa zobraziť nízke známky pre chudobných-kvalita cementu a porušovanie vody, cementu vzťahu k dizajn typu. Budete potrebovať nejaký spôsob, ako zmerať silu betónu alebo malty.

Keď sa prístroj spriahadlami rozšírený jav, vyhladenie poter cementové mlieko alebo kvapalné riešenie, tzv zheleznenie poter. Bohužiaľ, je to len urobiť, aby poter superior zobraziť, skryť chyby alebo manželstvo v práci. Potreba zheleznenija poskytované projektu iba v prípade, ak poter nie je bude položený poschodí. GOST zakazuje opraviť alebo železnice väzby, ktoré sú určené pre dlažba.

Požadované pevnosti podkladu je daná architekt stavebný dizajn a je určená účelu a podmienok jeho fungovania. Musíte zvážiť nasledovné pri určovaní typu pokrytie dôvodov:

  • Sila základne pri montáži parkiet, nesmie byť menšia ako 15 N/mm2 pre disperzné lepidlá, 20 N/mm2 - lepidlá rozpúšťadlom, 30 N/mm2 pre dvojzložkové lepidlá;
  • Sila base, keď ktorým obchodné PVC náter musí byť najmenej 20 N/mm2;
  • Sila base, keď ktorým koberec by mal byť nie menej ako 15 N/mm2;
  • Sila základ, ktorým laminát - 10 N/mm2;
  • Z dôvodov keramické dlaždice dostatok sily 8-10 N/mm2.

Je tiež potrebné venovať pozornosť odporúčania výrobcov krytín (linoleum, parkety, koberce).

Mnohé problémy vznikajú v dôsledku používania nábytku, na kolieskových korčuliach, najmä stoličky alebo stoličky. Ako film vyjadruje zaťaženie mieste, viac pacatiana jednom mieste vedie k zničeniu základ pre m', aké typy krytín (koberce, linoleum), vzdelávanie brázdy a zničenie povlak. Toto rieši problém posilnenie Nadácie polyméru plastové vyrovnávanie hmotnosti (Obr. ). Vyrovnané hmotnosť poskytuje posilnenie vrchnou vrstvou základňu a plastové práce Nadácie kvapka test. Polymérne zmesi vmaes, tak to nie je, zničenie priľahlých pozemkoch.

Pred aplikovaním akejkoľvek eliminuje hmotnosť spojka náterom, ktorý tiež pomáha posilňovať horné vrstvy existujúce Nadácie. Bez vody vyrovnávanie hmotnosti nešíria, a prvý náter je potrebné, aby sa zabránilo vody zostáva v základe.

Vlhkosť
Definícia zvyškový obsah vlhkosti základňa je dôležitým faktorom pre aplikáciu náteru. Na prístroj z betónu, cementu poter, anhydritový poter a iné zložky ready mix je voda potrebná na vytvorenie mobility riešenie a vzdelávania cementového kameňa.

1 m2 základe s hrúbkou 20 cm obsahuje 30 litrov vody, ktorá sa bude postupne odparovať do 2-2, 5 rokov. Základ sušenie nerovnomerne do hĺbky. Vrchná vrstva rýchlo schne a vytvára ilúziu pripravený Základ. Riešenie tohto problému pre zrýchlené výstavby oddelenie base vrstvy.

Ďalším riešením je použitie rýchle nastavenie cementu. Špeciálne vyvinuté zloženie SV'viazať vodu v betóne a nie dať vyvariť. Po 3-5 dňoch tieto dôvody môžu byť položené podlahy. Tento problém sa už rozhodli špeciálne dvojzložkové epoxidové primer. Preniká do vrchnej vrstvy základne, vytvára hydroizolácie z toho, že v poter vlhkosť a pomáha položiť akýkoľvek povlak je ešte mokré, na zemi.

Na určenie obsahu vlhkosti v podmienkach staveniska, existujú rôzne metódy.

Merania na zároveň, tvrdosť a vlhkosti poskytuje dostatok informácií na výber technológií, dlažba, výpočet potrebného množstva materiálu a stanovenie podmienok výkonu práce.

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика