понедельник, 30 декабря 2013 г.

Cement poter 2008-10-29 14:03:50

Výstavby a rekonštrukcie.

Cement poter
2008-10-29 14:03:50


Ako spojivo v cementové potery sú používané hlavne Portlandský cement, suroviny pre ktoré slúžia ako prírodná hlina je s prídavkom mletý vápenec. Napäté termíny sa používajú v stavebníctve aluminate cementy, zriedka použitý putstsolanovyj cementov. Lepidlo pridať ako výplň, piesku alebo štrku v požadovanej výške. Pomer prvkov závisí od požiadaviek, pred'sú silu kravatu. Cement poter SV'zaväzujú, hydraulicky vody. Hydratácia cementu potrebuje 10 - 25% vody (podľa hmotnosti cementu ), a berúc do úvahy odparovania 28 -30%. V priebehu mesiaca SV'viaže o 20% vody.

Keď je nastavenie, ktoré chcete chrániť poter nerovnomerný alebo príliš rýchle sušenie až do úplného tuhnutie potrebné množstvo vody nie je odparí. Sila cementových mált závisí na vode / cement pomer. Takže, pre riešenie cementu, známky 400 na vodu-cement súvislosti 0, 55% sily - 15 N/mm2, resp: 0, 48% - 20 N/mm2, 0, 4% - 30 N/mm2, 0, 3% - 40 N/mm2.

: sivá, drsný povrch, švy v oblasti dvere alebo zúženie prierezy, kompenzátory na ploche viac ako 40 m2 a dĺžka každej strany viac ako 8 m, časté vzdelávania vypuklé miesta vo švíkoch a hrany, málo bolo počuť vlhkosti. Základné charakteristiky cementové potery sú: sivá, drsný povrch, švy v oblasti dvere alebo zúženie prierezy, kompenzátory na ploche viac ako 40 m2 a dĺžka každej strany viac ako 8 m, časté vzdelávania vypuklé miesta vo švíkoch a hrany, malá citlivosť na vlhkosť.

Pri práci s cementové potery musia mať na pamäti niektoré z nasledujúcich vecí:

  • Hrúbka poter musí byť viac než 30 mm, s vrstvami menej ako 30 mm odstup od základne.
  • Pre spracovanie riešenie, vody, cementu pomer je zvyčajne nadhodnocujú, v dôsledku toho sa znižuje pevnosť väzby a tam je silné zmrštenie zvyšuje čas sušenia.

  • V závislosti na hrúbke vrstvy chcete dlhodobé sušenie poter. Vytvrdnutie nastáva postupne v priebehu 28 dní, nerovnomerne do hĺbky. Často používané zheleznenie (cementové malty 'mlieko', aby spojka obchodovateľné). Pred štítok povlak, táto vrstva musí byť odstránené.
  • Na zariadenie na cementové potery na deliacich vrstvy sú vyrobené lemovanie a vzdialenosť spojov, ktoré majú byť rez pred pokládkou podlahy.
  • Z rôznych dôvodov, cementových poterových často výrobu viacvrstvových, neberúc do úvahy požiadavky projektu a bez záruky priľnavosti vrstiev v medzi. Takéto vzťahy sú najlepšie nahradené novými.

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика