понедельник, 30 декабря 2013 г.

Termo-izolácia 2008-10-29 14:00:57

Výstavby a rekonštrukcie.

Termo-izolácia
2008-10-29 14:00:57

Podlahy hrať významnú úlohu v zachovaní tepla v budovách. V typickej domácej tepelné straty cez podlahy bez tepelnej izolácie môže dosiahnuť 20% z celkových tepelných strát, ako holé poschodí teplo sa odvádza v pôde, v nevykurované priestory a v okolitom vesmíre. Okrem zníženia tepelných strát, podlahové izolácie umožňuje efektívnejšie využitie ich teplo. Prijaté čím sa šetrí energia pomáha znížiť tak náklady na vykurovanie, a úroveň znečistenia životného prostredia. Teplota na povrchu podlahy je hlavným faktorom určujúcim stupeň pohodlia miestnosti. Teplotu ľudského tela vyžaduje, aby teplota na vnútornom povrchu izba nebola nižšia ako teplota vzduchu vo vnútri miestnosti o viac ako 2 stupne. Ak vziať do úvahy, že príčinou straty o 50% nášho tela tepla je tepelné žiarenie, je jasné, že tieto straty sú primárne určená teplotou stavebných konštrukcií, ako sú steny, podlahy, dosky, atď.,

Pri navrhovaní podlahy by sa nemali zabudnúť možnej kondenzácii vlhkosti na low-podlahovej plochy, a v studenej mosty v miestach rozhranie stien a podlahy. Výsledkom kondenzácia môže byť výskyt huby a plesne, zničujúci dopad na výstavbu navrhovať a vyrábať nepriaznivé účinky na zdravie'som bol v miestnosti. Najúčinnejším spôsobom boja tieto nepriaznivé udalosti, je kompetentný a starostlivý dizajn tepelné izolácie podlahy. Optimálne výsledky sa dosahujú v tých prípadoch, keď spolu s tepelnou izoláciou na poschodí je možnosť izolácie v kombinácii s podlahou v suteréne múry, pivnice, krúžok lúče, atď.,

Z uvedeného môžeme konštatovať, že podlahy obytných budov, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti zeme v kontakte s vonkajším vzduchom, alebo oddeľovanie vykurované priestory od non-vyhrievané, musí byť vybavená tepelnou izoláciou. To vám umožní dosiahnuť tri ciele: znížiť náklady na vykurovanie, zlepšenie štandardov pohodlie a zníženie znečistenia životného prostredia. Okrem bytovej výstavby, podlahové izolácie môžu byť veľmi užitočné pri stavbe ostatné typy budov.

Použité materiály na izoláciu podláh, vystavené vysokému zaťaženiu, ktoré medzi povinné požiadavky v prvom rade by sa mali považovať za vysokú pevnosť v tlaku a nízky stupeň deformácie kompresie. Iné dôležité vlastnosti izolačného materiálu, čo umožňuje, aby sa znížilo na minimum hrúbka stavebné konštrukcie, sú nízka vodivosť a schopnosti, aby sa zachovali pôvodné tepelnoizolačné parametre pre takmer neobmedzený čas, aj keď sú vystavené vlhkosti a mechanické zaťaženie. Izolačný materiál by mal byť jednoduché použitie, tieto nastavenia zahŕňajú - jednoduché rezanie, ľahko a rýchlo namontovať s malým množstvom odpadu, ktorý minimalizuje náklady na izoláciu.

Rozsah použité materiály na izoláciu podláh, dostatočne široká. Ako pravidlo, je minerálna vlna, sklená vata, Polystyrénu, vrátane pretláčané, už ďalej neopracované, penová (celulárnej) sklo, atď Pre každý z týchto materiálov má rozvinuté konštruktívne schéma zariadenia podláh, berúc do úvahy zvláštnosti ich aplikáciu. Budeme sústrediť na najčastejšie materiálu - minerálnej vlny a expandovaného polystyrénu.

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика