понедельник, 30 декабря 2013 г.

Čo môžete farbu?

Farba je najdôležitejším faktorom, ktoré by ste mali zvážiť pri zariaďovaní. Každý človek sa vždy snaží vytvoriť harmonickú atmosféru vo vašej domácnosti. Ak to chcete urobiť, musíte vedieť, aké rôzne farebné kombinácie ovplyvňujú nielen našu psychiku a náladu, ale aj na vnímanie priestoru.

Pomocou farieb, môžete vytvoriť ilúziu, obrovský priestor v malom formáte a "zúžiť" obrovské rozlohy. Ak to chcete urobiť, musíme sa naučiť poznať farby.

Farby a ich kombinácie sú obrovské. Sú rozdelené na hlavné, základné a komplexné.

Hlavné farby: červená, žltá a modrá. Nazývajú sa tiež primárny. Je to vďaka ich miešanie, dostávame veľké množstvo farieb a odtieňov.

Primárna farba s'douches seba, tvoria sekundárne: Červená + Žltá = Oranžová. Žltá + Modrá = Zelená. Červená + Modrá = Purpurová. Červená + Žltá + Modrá = Hnedá.

Tak, základná farba je oranžová, zelená, fialová, červená, žltá, modrá.

Ak sme'kombinovať všetky sekundárne farby s ostatnými, bude poskytovať vysokoškolské farby: Oranžová + Zelená = Žltá-hnedá. Fialová = Červeno-hnedé. Zelená + Fialová = Modrá-hnedá.

Všetky ostatné farby, získané pomocou kombinácie sa nazývajú Kvartérnych, Paterna. A to je ťažké farby.

Ako farby sa delia na ľahké, stredné, ťažké, teplé, studené a neutrálne. To je veril, že všetky modré gama zima. Je to farba vody, ľadu a sky. Zelená gama - neutrálny. Od žltej až po červenú, je teplé gama farba ohňa.

Svetlé farby, ktoré sú považované za studena, málo nasýtený, jasné farby - modrú oblohu.

Heavy - tmavé, husté farby. To je olivovo hnedé.

Tak, PNR'em up. Teplé farby optické zníženie miestnosti a dať to intímny charakter. Môžu byť tiež použité na zvýraznenie jednotlivých položiek inter'jer. V malej miestnosti, použite svetlé odtiene týchto farieb, ak nechcete zmeniť svoje proporcie.

Svetlejšie farby stien, priestranné zdá priestorov, ľahšie dýchať a práce. Tiež, pomocou farebných môžem opraviť pomer strán izbe alebo položky, vizuálne znížiť alebo zvýšiť o'hlasitosť, postupujte steny vyššie alebo nižšie.

Teplé farby - žltá, oranžová, červená - majú tendenciu priniesť lakovaného povrchu. Studené farby zdajú byť vzdialené od pozorovateľa.

Ak ste kandidátom optický zoom izbu, potom použite svetlé farby, tmavé farby sú zbavení tohto majetku. Lebo chladný tón správania cool skúseností, že je lepšie používať v spálni. Nízke izba s strop, maľované jasný studený tón, vizuálne zdať vyššia.

Ak je miestnosť veľmi natiahol na dĺžku, ak chcete vyriešiť tento problém, budete mať možnosť farbenia podľa ďaleko viac intenzívne tóny a tak "priniesť". Malá miestnosť maľované v pastelových farbách, takže izba zdalo zadarmo a priestranné.

Za poskytnutie priestorov pam'nezabudnite, že charakter vzorom, zloženie ornament, obraz veľkosti a orientácie riadky veľmi zmenou vnímania o'objem priestoroch. Výška sa môže zvýšiť, ak vrecku Tapetu s vertikálne pruhy, vodorovné čiary, naopak, bude vaša izba je široký a s nízkou výškou.

Správne geometrické vzory bude priestor statická a diagonálne a zigzags jeho vedenie.

Čo je sýtosť farieb?

Okrem farebné prechody medzi bohatými farbami tam ich tón strečing. Úsek farbu z veľmi ľahkých až po veľmi tmavé nám dáva viac odtieňov. Keď zdobenie inter'vnútorné môžete použiť svetlé a tmavé odtiene rovnakej farby. Toto sa nazýva zmes tón v tóne. Pre veľké plochy, používajte mäkkú a ľahké tóny.

Pre akcenty izby mať svetlé a sýte farby. Kombinácia tónov na tón môže ohroziť vás s jednotvárnosti, ale to vám uľahčiť prítomnosti vegetácie alebo doplnky v kontrastnej farbe.

Aký kontrast farieb?

Každá farba má iba jednu farbu zvýraznenia. Pre vaše pohodlie odporúčame používať farebné koleso. Počet divízií vo farbe kruhu môže byť od 8 do 160 a viac. Ak kontrastné farby miesto v blízkosti, môžu vytvoriť dostatočne ostré kombinácie. Tak ich používať veľmi opatrne. Tlmené odtiene týchto farieb môže dať dobrý harmónie.

Odporúčame použiť kontrastné farby v rôznych objemov, že je jedna farba musí byť väčšia ako ostatné.

Na posilnenie alebo oslabenie ľudské vnímanie kontrastné farby ovplyvňujú vzdialenosti a osvetlenie. Väčšia vzdialenosť medzi kontrastné pár farieb a očí, menej aktívne vyzerajú a naopak. Okolité pozadí vplyv aj na posilnenie alebo oslabenie kontrasty: na čiernom pozadí, ktoré sú silnejšie než v akomkoľvek svetle. Kontrastné kombinácie je lepšie použiť pre jedálne, chodby, izby pre hry alebo v kuchyni.

Farebný kontrast je účinnejšie, ak chcete použiť farby, ktoré sú na opačných stranách farebné koleso. Zelená A Purpurová. Červená - Modrá. Oranžová - Modrá. Žltá - Fialová. Ale najviac príjemnú farebnú schému je možné získať porovnaním farby nie je tak ostro kontrastuje s ostatnými, ako krásne olivovo-zelená s anilín - červená. Kontrast schémy nestráca svoju účinnosť, ako sa skladá, v mierne tlmené tóny.

Napríklad: klasická červená a zelená proti coral pink tón a Golden-zelená. Čierna a biela je plné kontrastov, ktoré nie sú považované za nie si ani studený, ani teplé farby. Podľa zákonov harmóniu farieb, čiernej, sivej a bielej kombinácii s niektorou z chromatické farby (všetky farby spektra). Sivá farba sám môže zdať nudné, takže je veľmi vhodný ako pozadie, a to sa používa v kombinácii s inými farbami. Neutrálne a zdržanlivý tóny možno dokonalú kulisu pre solídny nábytok a krásne obrazy, pre všetky drahé a cenné veci.

SIP'aksen kontrasty

Kontrastné farby by nemala potláčať navzájom. Napríklad: namiesto obvyklých čisto modrá a oranžová budeme mať modré svetlo odtieň zelenej a koralové orange. Kontrast je stále zaneprázdnený, ale nie je tak ostré ako kombinácia klasických kontrastov. Existuje iný spôsob, ako dosiahnuť takýto harmónia je pre pohyb nahor alebo nadol na farebnej škále v oboch farbách, pridaním bielej alebo čiernej.

Ostré kontrasty

Počiatočná hodnota pri práci s kontrastných farieb je dodržiavanie zásady proporcionality pomer farieb. Každá farba je vnímaná rozdielne v závislosti od toho, akú farbu, je vedľa dverí. Ak dva silné farby, dlažba v rovnakom počte, oči zúfalo z jednej na druhú, čo spôsobuje ste podráždenie. Je to preto, lebo každá ďalšia farba je ľahko spôsobiť ste boli spomienky nuansy iného, vytvára vizuálne zmätok.

Môžete to skontrolovať účinok, 15 sekúnd pri pohľade na svetlé zelené predmet, a potom, zatvára oči, videl rovnaký obraz namaľoval na viac červené.

Zmierniť napätie vyplývajúce z porovnania ďalšie dve farby, mali by ste líšiť množstvo každého z nich. Keď pracujeme s kontrastnými farbami, potom umiestnené teplé farby vedľa zima. Keď sa zaoberáme sa takéto odvážne kombinácie, potom je najlepšie, aby studený tón na väčšie lietadlá ako v pozadí, zatiaľ čo v teple použiť ako farebné akcenty.

Čo je monochromatické farby?

Čiernobiela kombinácia je najjednoduchší spôsob, ako dosiahnuť harmóniu vo plnenie a realizáciu inter'jer. Táto metóda je založená na nuance a rôzne odtiene rovnakej farby.

Pravidlá miešania
  • Biela vždy rodí nový odtieň
  • Black "zabiť" akýkoľvek odtieň
Nepscout farba

Späť na farebný kruh. Všetky farby, ktoré sú vo farbe kruhu v uhle 90 stupňov, a tam nepscout farby. Pre každú farbu je existujú dva napucenosti (červená - oranžová, červená - fialová).

Tonálne farby

Pre m', ktoré nie dráždi inter'jer. Červeno-oranžový tón. Oranžovo-žltý odtieň. Žlto-zelený odtieň. Green-blue tón. Modrá-blue tón. Modro-fialový tón. Fialová-Magenta tón. Crimson-červený tón.

Olga Dubina

Zdroj: STARÁ-AP

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика