воскресенье, 29 декабря 2013 г.

Ohrievače vody a systémy teplej vody 2010-09-28 09:12:00

Výstavby a rekonštrukcie.

Ohrievače vody a systémy teplej vody
2010-09-28 09:12:00


Voda Existuje niekoľko variantov organizácie systéme teplej vody (TÚV). Napríklad, inštalácie dvakrát tlak, kotlov, výmenníkov tepla, v ktorom jeden uzol zabezpečuje prevádzku vykurovacej siete, a druhý je obsadené varenie teplej vody.
Výmenník tepla je prívod teplej vody systém double-tlak kotla môže byť spustený alebo kapacitný (kumulatívne) typu. Tie sú zvyčajne označované ako kotla a aplikovať ho častejšie beží. Iný program TÚV s jedným kotlom spárovaný so skladovanie ohrievača vody (voda / voda výmenníka tepla). Ďalšou možnosťou TÚV založený na využití vody zásobníkové elektrické ohrievače. Štvrtý okruh sa skladá zo sady beží ohrievače pre každý bod vody (často používaný v apartmánoch). A konečne, dom môžu byť vybavené teplej vody pomocou samostatný kombinovaný ohrievač s primárne (na úkor tepla-nosič vykurovacieho systému) a doplnkové vykurovanie (elektrina).

Objem vstavaný kotol, ako pravidlo, to malé (do 130 l), ale nie na zvýšenie veľkosti a hmotnosti dvakrát tlak kotla. To je celkom dosť pre sedem'th 2-3 ľudí. Voda v zásobníku je pohodlné teplo v noci na 60 C, a potom len trochu tepla. Tak, úspornejšie, bezpečnejšie a stupnica je vytvorená šesť krát menej ako pri konštantnej teplote 80 stupňov C. Ale všimnite si: v teplej, stojaté vody kotla dokáže reprodukovať škodlivé baktérie. To je užitočné držať nasledujúceho pravidla: spotreba vody je nastavená na 1 minútu výsledkom nie viac ako 0, 1 objem kotla, potom nalial do kotla studená voda horúce. Okrem toho pravidelne vody by mala byť zahriaty na 75-80 C a stáť 10-20 minút na dekontamináciu. Ak sa kapacita kotla je viac, než je potrebné na ohrev vody pomocou potrubia, jeho práca môže byť tzv. "stopovanie", t.j. rýchle a časté zapínanie a vypínanie horák. Prirodzene, tým sa znižuje životnosť kotla. Tak silný kotol potrebujú dobrú automatizácie, ktorá je schopná vyriešiť problém.

Ak chcete pracovať s jednookruhová kotla, ako je uvedené vyššie, dobrá voda / voda tepelné výmenníky, alebo vodných ohrievačov s nepriamym ohrevom. Najviac prijateľné komplexné kotol (plyn častejšie) s kapacitou 25-30 kW a kotol 140-150 l

Štrukturálne vody vody kotla je izolované oceľové nádrže s vnútornou vrstvou z viacerých vrstiev skloviny. Vo vnútri bolo horčíková anóda a gladkotrubnye výmenníka tepla okruh, ktorý ponúka rýchly ohrev a viac energie. Ako pravidlo, tepelný výmenník dosahuje takmer na dno nádoby, takže celý objem vody bol vyhrievaný rovnomerne. Kotol je vybavený tryskami obehu potrubia, zdroj a výstup vykurovacieho média a príruby otvor pre vizuálne monitorovanie stav zariadenia a preventívnej údržby (napríklad pre čistenie od rozsahu a sedimentov). Okrem toho, toto otvorenie je pre inštaláciu vykurovacích telies príruby v prípade potreby zapnite napájanie.

Obeh potrubia je potrebné vody, prechádzajúce na kohútik, nie je v pohode, po ceste. Pre jeho prenos vyžaduje malé čerpadlo, ktorý, však, to je lepšie predvídať. Nie všetky modely kotlov mať príslušné príruby. Zvyčajne ohrievača namontovaná v lete, a kotol pracuje ako kumulatívne ohrievača.

V tečúcej vody, ohrievače (výmenníky tepla) studenej vody sa zahrieva, pretože sa pohybuje pod tlakom teplo-výmena prvkov, vyhrievané vody z kotla. Hlavné plus takýchto systémov - sú vždy pripravení poskytnúť dostatočné množstvo teplej vody, ale vyžadujú viac energie ako na kotly.

Okamžité elektrické ohrievače vody vo úroveň pohodlia, ktoré je najbližšie k centralizovanej teplej vody. Budú poskytovať teplej vody bez zbytočného odkladu, tak dlho, ako chcete, E. niekoľko bodov, a dokonca aj hojne. Ale toto sa môže stať iba pod jednou podmienkou: ak si bude môcť požiadať o ich elektriny veľkú silu. Prístroj je neustále v stave pohotovosti. Rúrkové vykurovacie telesá sú povolené, len keď otvoriť teplej vody ťuknite na položku. Ohrievače sú veľmi kompaktný (ako Shoe box), miesto, z ktoréhokoľvek z nich, môžete vždy nájsť.
Skladovanie elektrické ohrievače vody pracujú na princípe termosky vyhrievané a sú tepelne izolované nádoby (žiarovka) s vykurovacieho telesa (Desať) dovnútra a smerom von. Zariadenie je vybavené kontroly teploty tepla a elektrickej energie. Dobrá izolačná žiarovka je veľmi dôležité: čo je hrubšie, tým nižší energetické náklady na udržiavanie teploty vody. Teplota môže byť nastavená v rozmedzí 7-85 ° N Voda sa ohrieva na určitú úroveň, ktorá sa potom automaticky udržiava termostatu, podľa potreby prepne na vykurovacie telesá. Ohrievače vody, spravidla, sú chránené pred mrazom, ktorý neumožňuje pokles teploty vody pod 5-7 S.

Skladovanie elektrické ohrievače vody sú rozdelené do otvorených a uzavretých (alebo non-tlak a tlak).

Open-tlak elektrické ohrievače je možné používať iba spolu s špeciálne mixér, prekrývajúce vody na vstupe do ohrievača vody na ukončenie vody oddelenie, a podľa toho pracovať, iba jeden vody-bod. Preto, objem ich tanky, ako pravidlo, malé (5-10 litrov). Tieto zariadenia by mali byť stanovené na dach, garáži alebo dielni, kde sa teplá voda používaná v umývanie-umývadlo alebo kuchynský drez, ale na dome nie sú vhodné.

Pre prevádzku v krajine domov, domov na sedem'th 3-5 ľudí, sú viac vhodné kumulatívna nástroje uzatvorených tlakových typu s kapacitou 50-200 l Teplá voda tečie z nástroj automaticky pri otvorení klepnite na jeden z bodov dopytu, a na oplátku dostane časti studenej vody. Už ohrievanou vodou nie je vysídlených zima, poskytuje pre rovnomerné premiešanie vody.

Uvoľneným plynové ohrievače vody alebo plynu stĺpec) slúžili teplej vody takmer okamžite po otočením kohútika. Plameň'I'je alebo v dôsledku elektrických peciach (z vysokého napätia iskra), alebo v dôsledku činnosti piezo-prvky a pilot horákov.

Vďaka riadiacej jednotke napájania tečie ohrievača je nastaviteľná v závislosti od požadovanej teploty teplej vody).

Plyn krmivo sa zastaví automaticky po oddelení. Moderné ohrievače vody majú niekoľko úrovní ochrany z núdze: v prípade nedostatočného trakciu komín prístroj okamžite vypnite a v prípade zániku plameň'I automaticky zastaví prívod plynu.

Kumulatívna (kapacitný) plynové ohrievače sú izolované nádrže, ktorá je nainštalovaná vo vnútri výmenníka tepla. Umiestnenie atmosférický horák a odpadových plynov štandard pripojenia, ako v plynovej kolóny.

Pretože ohrievače sú tlaku a sú napojené na prívod vody linka, nezabudnite pripojiť drenážne trubice, ktorá bude odtok prebytočnej teplej vody na meradlo tlaku.

Vysoký výkon (od 6 do 27 kW) kapacitný zariadenia, v kombinácii so schopnosťou držať zásobu teplej vody z nich robí prijateľné možnosť pre ohrev teplej vody chaty. Nádrž 155 l dosť na napájanie až štyroch vody bodov.

Okrem elektrických a plynových ohrievačov vyrába tiež stĺpec (prietokové ohrievače vody) na pevné palivo.


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика