понедельник, 30 декабря 2013 г.

Svetlo, dizajn interiéru'szz

Svetlo, dizajn interiéru'interiér je viacúrovňový systém rôzne svetelné zariadenia, ktoré súčasne rieši funkčné, estetické a emocionálne úloh v súlade s vymenovaním miestnosti.

V kuchyni, napríklad, sme v prvom rade zaujíma, funkčný aspekt osvetlenie "pracovisko". Podobne, nám záleží, a stupeň osvetlenie Stole v kancelárii.

V spálni alebo obývacej izbe sú otázky estetiky a vytvárať priaznivé pre oddych emocionálnu atmosféru. Tu chceme alebo v teplej žiare "oheň bledá tieňa" s tajomný hrať tiene na stene, alebo, naopak, slávnostné šumivé, krištáľové lustre, v obývacej izbe plávajúce, v pohárov na víno, nespočetné množstvo úvah...

Vo Všeobecnosti, v ľahký dizajn, so všetkými jeho logiku, obsahuje prvok mágie. Svetlo je tak silný a flexibilný materiál, ktorý môže "urobiť" akýkoľvek obraz objektu. Divadlo, kino, fotografie - všetky tieto druhy umenia "vykúzliť" s svetle, ako pôsobivé efekty.

S ohľadom na inter'vnútorné zmysluplné pre moderného človeka oveľa viac ako len "stroj na bývanie", úloha svetla zvýšil neuveriteľne. Dizajn osvetlenie je jedným z najdôležitejších aspektov práce dizajnéra pri tvorbe paletu rôznych obrázkov inter'jer. A ak objektov a ich priestorových vzťahov v byte je veľmi statická, potom svetlo "orchestration" priestorov v porovnaní s nimi flexibilné do nekonečna. Teraz zvážte, súčasti návrhu osvetlenia.

Čo sa stane, svetlo

Svetlo má mnoho charakteristík svetelný tok, jas, svetlo energie. A oni sa "hrať" s rôznymi motívmi osvetľovacie zariadenia.

Umelé svetlo a farby. Rôzne odtiene v závislosti od charakteru zdroja svetla, napríklad žiarovky dominuje žltá a nie viac modré a fialové lúče. Preto, farby modrá a zelená v interiéri'Arah s žiarovky horšie ako v prirodzeného svetla.

Z hľadiska farba svetla je rozdelené na "teplé" a "studené". Tieto vlastnosti určujú výber farieb filter nainštalovaný v osvetľovacích zariadení, ako aj názory odrážajúce povrchy Textúrou povrchové úpravy stien, textílie, Tapety robiť ťažké svetlo difúzne, t. j. m', ktorá V niektorých typy osvetlenia je poskytovaná systém reflektory, farbu a povrch, ktoré majú tiež výrazný vplyv na výsledný svetlo. M'účinok útulné orange tienidlo, napríklad, je dosiahnuť pomocou medi alebo žltá eloxovaný povrch.

Zdroje umelého osvetlenia

Bližšie osvetlenie miestnosti na prírodných, tak to neškodné pre ľudské zrak.

V moderných priestoroch použite tri "rodiny" žiarovky, halogénové a žiarivkové svetlo. To nehovorí, sú len podobu Slnka, a v rámci každej z jeho spektra, "rodina" žije na určitom území, vyžaruje svetlo v ich dosahu.

V inter'Arah používa hlavne žiarovky a halogénové žiarovky. Hlavnou výhodou halogénové svetelné zdroje je vysoký výkon za znížené o približne trikrát úroveň spotreby elektrickej energie. Si môžete zavesiť v každom rohu apartmány na stenu, zariadiť izby háj lampy a zaplatiť na counter Vás bude viac než sused. Avšak, prevádzkové náklady na toto svetlo hojnosti konflikty so náklady na jeho nákup. Halogénové žiarovky potrebný transformátor, ktorý, samozrejme, zvýši cenu. Žiarovky, naopak, lacnejšie, ale spotrebuje viac energie. Avšak, nedávno vyvinutý model s rôznymi typmi napiling, ktorý dáva žiarovky niektorých výhodách halogénové žiarovky, najmä ekonomiky.

Existujú dva tradičné systémy osvetlenia, ktoré sme inštalovali v apartmánoch a ktorí môžu dizajn autor: miestne a sprievod. Predtým, na prvej jednoznačne slúžil sconce, stolové lampy a stojacie lampy, a druhý je lustre. Ale trendy vo vývoji ľahký priemysel sú také, že teraz sa tieto dve funkcie pre akékoľvek svetelné zariadenie - na úkor odpor prepínač. To umožňuje nastaviť úroveň svetla v miestnosti, a moc jedného lampa je celkom dosť na izbu. Na druhej strane, všetko 12 žiarovky, krištáľové lustre, môže slabo mihotajúce, plnenie twilight spálne tajomné leskom...

Posledný prípad je intímne osvetlenie. Medzi najnovší vývoj v tejto oblasti systému s účinkom "hviezdy neba". Skladajú sa z optických vlákien, projektor a filter. Všetky sklenené vlákna majú rôzne hrúbky a rôzne trysky. Disk filtrovať podľa vykurovacie zariadenia, otáča sa pomaly, a premieta na strop "hviezdna obloha" vo vlnách mení svoju farbu. Atmosféra je vytvorená tajomné a zahaľuje.

Prietok typy svetla

V návrhu inter'vnútorné použitie všetky druhy závitov svetla v priestore.

Po prvé, je to miesto, svetlo. Svetelný tok pochádza z lokalizované body umiestnené buď na strop alebo na strednej alebo nižšej úrovni (stolové svietidlo, sconce, podlahy, lampa a pod.). Bod svetlo je smerový a non-directional, v závislosti od účelu lampy. Napríklad, pri navrhovaní stolové lampy v hlavnom úsilie dizajnéri zamerali na organizáciu regulovaného prístupu svetla.

Po druhé, ide o priame svetlo rozptýlené lampy s vysokou svetelnou plochou, ako, povedzme, žiarivkové svetlo alebo guľové lampy.

Po tretie, tento Ohr Hozer. Ak sa pozrieť na prírodu, je to najviac neškodné. Každý vie, že je lepšie, ak si ju chcete prečítať, kým leží v hojdacia sieť v záhrade ako na horúce pláže. V lese lúče slnka, "skákanie dole na výber" s leaf lístia z rôznych uhlov stať sa m'ktoré, roztrúsené a nie pneumatiky pre vaše oči. Naopak, v otvoreného priestoru, z jasne osvetlenej strane len stmavne oči. To je dôvod, prečo vo väčšine moderných lámp dať systému reflektorov. Svetlo z lampy najprv by'je v nich, potom odráža na strop a potom rozptýlené v priestore.

Farbu svetla = space

Svetlo výrazne zmení farbu. Takže pred zakúpením akéhokoľvek "farba" prvok pre budúcnosť interiér'interiérový textil, farby, Tapety, koberce, nábytok, atď.) príslušný designer "cíti" jeho príklad, nie len s prirodzené svetlo v obchode, ale ak osvetlenie, ktoré budú nainštalované v byte. Inak sa môže stať, že, povedzme, krásne modrým kobercom spolu so starostlivo vybranými k nemu komplet modrá nábytok a doplnky v kúpeľni s teplou osvetlenie sa zmení featureless Montáž strojov položky, ktoré sa zdá, že majú zmrazené v somnambulistic trance, úplne zabudol na pôvodnú farbu nápady.

Existujú špeciálne farebné tabuľky zobrazené ako "teplé" a "studené" umelé svetlo má vplyv mutácie farby. Napríklad, pastel odtieň žltej (denné svetlo) sa stane jasnejšie s teplou osvetlenie a veľmi slabá a šedá s chladným. Je dobre známe, že maľby stien, podlahy a stropu môže zmeniť naše vnímanie veľkosti miestnosti.

Tmavé farby, aby izba menej podhľadov a pod. Svetlé farby dať optické rozšírenie miestnosti cítiť viac priestranné, stropy "vzostup".

Studené modré tóny vytvára dojem priestrannosť. Steny a stropy, optické zostúpiť.

Teplé farby s výraznou prítomnosť červených mať opačný účinok. Zdá sa, ak sa chcete presunúť na diváka.

Teplé žlté tóny menej agresívne ako odtiene červenej. Tmavé odtiene úzke kúpeľne svetlo - rozšíriť.

Rozprávanie o svetelnom dizajne inter'interiér, by sa mali zohľadniť tieto vplyvy a samostatne pre každý režim osvetlenia.

Svetlo dáva nábytok niektoré vlastný život a špeciálne "výraz". Vstupujú do nových priestorových vzťahov. Ich kontúry sa môže rozpustiť vo vzduchu, alebo naopak, aby sa stal jasné, ostré a "d'Sistemi". Niečo vyjde z tmy a bližšie, niečo tlačil do tieňa... je čas pre blaho, pre všetko, čo je v izbe a najmä na skutočnosť, že "vo veku". Starý nábytok dostane mladistvú sviežosť a milosti, vyblednuté záclony opäť mušelínu a velvet, znetvorený plánovanie rímsy nástenných stáva štíhly a tajomné... a tak ďalej, a tak ďalej - svetlo každú noc je jeho príbeh.

Avšak, každý príbeh má svoje vlastné zákony, dej a zloženie. Po preskúmaní ich, každý je schopný sa stal kúzelník, alebo, ak chcete viac moderné, fotograf, čo znamená svetlo obrázky z jeho vnútra'jer. Takže...

Smer svetla

Svetelný dizajn je veľmi "príjemný" s zrkadlá.

Zrkadlá vizuálne "otvoriť" steny. Je to akýsi "vnútorný systém Windows" v inter'jer. V kombinácii s bočnými panelov, ktoré sa hodí svetlo závoj" na odraz, zrkadlo zdvojnásobuje priestoru miestnosti nútiť, aby recollect "dobrodružstvo" životný priestor "zlé byt" na loptu na Woland.

Pre visual "zvyšovanie" alebo "tilt" strop, musíte použiť studeného svetla farby a tenké lesklé textúry. Na nich, ako tenká vrstva make-up, "prekryl" na svetlo a ilúzia je pripravený! A v závislosti na tvare svetlom mieste, strop "s'cesty v jednom smere alebo iný. Jednotné osvetlenie stropu, podlahy, svietidlá, alebo z odkvapov z falshpotolka zabezpečuje plynulý jeho visual "vode". Len, nie je na pokrytie zle sa objavila s nezrovnalosti, praskliny a iné chyby - light ich okamžite upozorniť.

Ak potrebujete vizuálne "zvýšiť" miestnosti, mali by ste sa vyhnúť ťažké a objemné stropné osvetlenie zariadenie typu šíri lustre - po tom všetkom, moderný svetelný dizajn má mnoho rozumných alternatív, ktoré nie hit svoj priestor.

Účelom vizuálne a rozšírenie bývania môže slúžiť ako monotónna osvetlenie povrchy stien. Je dôležité, aby zodpovedali vlastnosti povrchu a farby vlastnosti svetla, ktoré je tenký film, ako vody pokrývajú steny.

Ak je miestnosť veľmi dlho, harmonizovať jeho veľkosť pomáha svetlo stresu na vzdialenej stene. Ostatné steny by mali byť osvetlené rovnomerne.

Avšak, okrem účasti svetla v architektúre je v podstate transformácií priestoru, to sa môže stať a "magic lantern", ktoré je nevyhnutné na "theatre of shadows". Vzťahuje sa to aj na prirodzené svetlo a umelé. Na obrazovke, je tu stena. Herci často - rastliny, sochy, tvarované výrezy v earthen lampy. Svetlo ako pravidlo, bod a réžia. To je ako keby výnosy z centra smerom na "obrazovke". Estetický efekt, hľadal takýmto spôsobom, je to pôsobivé. Steny sa repopulated, tiene, a v izbách s'nové významy. Napríklad, sa týči na oheň tmavý les...

Okrem registrácie hranice priestorov je smer svetla masy vnútri miestnosti. Nebudeme riešiť technické problémy "kontemplatívny" podsvietenie obrazy alebo funkčných aspektov organizácie užitočné pre oči osvetlenie pracoviska. My sa iba upozorniť na to, že s nepopierateľným na základe týchto faktorov, si môžete postaviť nejaký ľahký dramaturgia medzi položky, okrem'interiér, vytváranie zakaždým novú priestorovú konfiguráciu. Môžete tiež nastaviť svetelné akcenty smer pohľad, a tak ďalej, Takže sa nemusíte plán jednotné osvetlenie v celej miestnosti. V tomto prípade miestnosti, stráca kontúry, zdá nudné a veľmi únavné, pretože mu chýba napätie a kontrast. Je lepšie usporiadať Ostrovy svetla prostredníctvom rôznych zdrojov. Ďalšie svetlo a tma, vyvoláva asociácie s prírodou, vytvára útulné náladu a informuje osvetlenie miestnosti rytmus.

V moderných svetla riadenie rozlišovať, podmienečne, Americký a Európsky štýl. Američania sú jednotlivci, a všetci osvetlenie dom je postavený na sconce. Lustre nebudú uplatňovať. Paradoxne, sýtosť byt nástenných svietidiel šetrí peniaze - pretože človek je vždy na jednom mieste len, povedzme, na gauči alebo v tabuľke. Plné svetlo je zapnutý len pre svojich hostí, ktoré nie je často. Pocit z bytu s "American" réžia svetelné dualistické miestne osvetlených miestach psychologicky ruže'združuje členov sedem'nd, ale každý má svoj vlastný vesmír, a on je hodný úcty!

"Európska" štýl zahŕňa použitie lustre. Poskytuje silné predné dvere, svetla, ako keby o'spája rodinu okolo stola.

Ako doslov

Pri zariaďovaní vášho bytu, mali by ste zvážiť gól, všetky "pre" a "proti". Okrem'jer takéto natočil film, Predstavenstvo, ktoré Vám a dizajnéra a scenár - Váš životný štýl. Ľahká konštrukcia bytu musí byť harmonicky prepletajú s design nábytok, záclony, rastlín Spolu s Vami v byte živé obrazy na stenách, príbuzných, domáce Zvieratá povolené - aj oni musia byť zahrnuté v skripte. A ak "film" inter'jer výstrel nuž, posadil na stoličku a lampy, ktoré budú vždy cítiť sa plný blaženosti!

Na materiály zo stránky VashDom. ru

Zdroj: www. nt-studio. tým,

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика