Nástroj na brúsenie 2008-10-10 10:49:15
Najrýchlejší a najpohodlnejší je zaostrenia a úprava nástroj na electrotool, na hriadeli, ktorý je drsný a govdocs kruhy. Na zabezpečenie potrebnej rohu ostrenie nástroj na electrotool je potrebné zabezpečiť priebežný zastaviť.
Začíname ostrenie, pam'nezabudnite, že v hornej časti drsné kruhy musia byť chránené puzdra, a medzera medzi plot (prst) a brúsne koliesko podporu v rámci 1, 5-3 mm
Screemer špici
a - po brúsení a funkčný rozvoj; b - oblé hrany; - revitalizácia ostrosť hrán chamfer s brúsny kovové časti
Pre rozvoj správnej techniky ostrenie nástrojov, začiatočníkov musieť urobiť nejakú prácu, získať nejaké skúsenosti v práci s brúsnym kruhu. Po prvé, je potrebné správne vyzdvihnúť brúsnych, ktorá má kamienok a húževnatosť, ktoré sú vhodné pre prácu. Pam'nezabudnite, čím viac obilia, výrobný proces zaostrenia, ale o to viac hrubosť spracované povrchu. Brúsne kolesá s malým zrna rýchlejšie tĺkol (slané) a začnite burning blade. Zvyčajne tieto kruhy sa používajú na záverečné dokončovacie okraj, t. j. odstránenie z jeho povrchu.
Vybrali brúsenie kruhu rôznej tvrdosti, vziať do úvahy, že ak kruhu je príliš tvrdý pre nástroje, ktoré sa rýchlo upchať a viac-ohrieva (svetlá) čepeľ, a keď kruhu je príliš m', ktoré sa opotrebováva rýchlejšie, straty pôvodnej podobe.
Na určenie tvrdosti materiálu nástroj v domácnosti často použiť súbor s malý zárez. Aby to tak. Súbor len sa snažím HC'dať čepeľ nástroj. Ak súbor je jednoducho snímky cez čepeľ, bez obrábanie kovov, tvrdosť kovový nástroj a súbor rovnaký a je o 61-62 HRC. Táto tvrdosť nože, dláta, atď., to sa stáva len zriedka. Ak súbor je časť volfrámu sa vzlietnuť, čepeľ tvrdosť nástroj dosť dobré - 58-60 HRC (je to normálne tvrdosť nástroj). Keď súbor odstráni metal blade jednoducho dosť, tvrdosť rezanie časti nástroja neuspokojivé alebo menej 40-45 HRC. Tento začiatočník satcomline by mal vedieť, že kuchynský nôž alebo dláto, vyrobené z nízkej kvality alebo mäkkej ocele, ktorá má tvrdosť menej ako 40 HRC, zaostriť takmer nemožné, a pracovať tak tvrdo, pretože on nastavenia okamžite po brúsení.
Vynikajúci rezný výkon majú kované ložiskovej ocele SHKH15, chirurgickej ocele 40X13 (z nerezovej ocele, kuchynské nože), nástrojovej ocele u-UA, zliatina ocele 9ÕÑ, HF, P18, tvrdosť po tepelnom spracovaní dosiahne 58-60 HRC.
Pre ostrenie a domácnosť, drevoobrábacie nástroje použité brúsne kruhoch úplne v PRDELI (electrocorundum biela) na keramické SV'jazz, kde zrna, 40-25, a stupeň tvrdosti CM1 (priemer m'kvalita № 1).
Keď príslušný rozsah pevné, vyberte rohu ostrenie nástroja, vedení úvah vyplýva, že zníženie rohu na ostrenie rezného nástroja vlastnosti zvýšiť, ale sila jeho čepeľ, najmä keď vplyvov a kolízie s tuhých látok, znižujú. S ohľadom na konkrétny nástroj odporúčaná prax niektorých kútoch ostrenie.
Ťažšie materiálu, viac zaostrenia uhla, a toto pravidlo platí aj pre bežné kuchynské nože. Mimochodom, nože určené na tento účel, nie je iba odlišné ostrenie, ale jeho prierez čepele.
Tak, electrotool musieť pripojiť spôsob, ako zabezpečiť potrebné uhol na ostrenie. Rotujúce brúsny kameň musí byť sprevádzané vibráciami, a bije. Ak tam naposledy uskutočnila upraviť kruhu (s kúskom brúsny typ BC). Samozrejme, brúsenie sa vykonáva na rotáciou kruhu smerom k špičke čepele.
Časť čepele, nože a nožnice
a - rastlinné nôž a chlieb; b - nôž pre koreňové plodiny; - ako pre m'mäso; g - lovecký nôž; d - kovové nožnice
Schopnosť chamfer na rezný nástroj, ktorý je, tvoriť jeho čepeľ, je hlavným predpokladom pre správne ostrenie náradia. Počas frézovacie nástroja sa v pravej a ľavej ruke, mierne stlačte čepeľ pod ostrenie) brúsny kruhu. V procese brúsenia zabezpečiť, aby sklonu stosowania rovnomerne v jednej rovine cez celú šírku rezanie časti nástroja, pre ktoré je tento špici neustále "drive" šmirgeľ vľavo a vpravo. Pravidelne nástroj je chladený vodou, predchádzanie vzniku oxidu odtieň na kotúč, že je to z prehriatia.
Po prvé, na ostrenie lepšie použiť dôrazom, a ako môžete získať viac skúseností, potreba dôraz zmizne sama od seba. Obvyklé kuchynský nôž nie je veľmi ťažké grind a č zastaví, ale blade nôž v rukách musia byť uložené pevne dosť, kontrolu procesu tvorby chamfers, ktorý rovnomerne odstránené z oboch stranách kotúča, prevencia pred prehriatím. Sharpener-začiatočníkov odporúčame pre ostrenie nožov veľmi jednoduché dôraz vo forme dosiek. Počas práce čepeľ zadok sa neopiera o podložku, pomáha vyhnanstva na podržte kotúč v rovnakej polohe vzhľadom na abrazívne (v tomto prípade, ostrenie uhol je riadený satcomline).
Nástroj na brúsenie electrotool považovať za úplné, ak čepeľ nesmie ostať čipy a iné chyby, a na špici noža je tvorený pevné linky bodliaky, ktoré je tenké vankúš častíc uviazol kovov. Tento Burr ľahko nájsť podľa dotyk palcom pravej ruky, ak sa budete držať na "dotyčnice" na špici. Otrepy môže tiež byť videný, berúc do úvahy, "na svetlo" čepeľ nástroj smerom k špici. Nemali by ste, samozrejme, po brúsení prelomiť tento otrepy, ako v tomto prípade na špici určite tvorili drážku, ktoré sa potom bude ťažké odstrániť. Ak sa chcete zbaviť otrepy, brúsenie vytvoriť brúsny s viac jemné zrno. Ako výsledok, po chamfer brúsenie Burr stať absolútne nepostrehnuteľné.
Úprava a ladenie špici vyrábať cestoviny GOI uložené na pevnom sa cítil v kruhu. Upozorňujeme, že konečný návrh nástroja, jeho čepeľ sa v priebehu otáčania cítil rozsah (od zadok z čepeľ čepeľ), a nie smerom k okraju. Splnenie dodávky sa určuje podľa vzhľadu a špičkovej tenký lesklý šírky čiar 0, 5-1 mm a zánik otrepy (malo by byť Stauceni). Aby sa zabránilo vzdelávania v nabrúsené nástroj po skončení "false sting" z otrepy, čepeľ s stlačením stráviť na tvrdého dreva. Potom znovu uvedú. Na acuteness na ostrenie nástroj zvyčajne skontrolujte, ľahko sa drží čepeľ cez list papiera. Ostrý nôž rez ticho, a hlúpe mňa, nie znížiť.
Na brúsenie a úprava nástrojov manuálne potrebné tyče s oka číslo od 40 do 16 a tvrdosť CM1, CM2, ST1, a dôkazy, budú potrebovať bruski s oka číslo 6-4 a tvrdosť W alebo 4C.
Dosky s cut-tyče a prúty
1 whetstone pre ostrenie ECCC; 2 - bar upraviť typ ECCM; 3 - blok typ EK W 8K
Aby to bolo jednoduchšie zvládnuť-tyče a prúty cut (utaplivajut na stromoch'Jan Dosky, pokrytý sušenie ropných alebo vodovzdorný lak. Po prvé, zaostriť nástroj na hrubozrnný bar typ ECCM 8K na vznik otrepov na špici. Manuálne ostrenie únavné a časovo náročné, ale pamätajte si našich predkov, ale len a tešili, a dosiahli vynikajúce výsledky. Zaostriť nástroj držať tak, že sklonu všetky roviny adjoined do baru. Ostrenie vykonávať ploché a hladké pohyby, vedúce kotúč na whetstone dopredu alebo dozadu, alebo v kruhu. Práce pokračovali až kým ostrie je tvorený tenkou Otrepov.
Ak zaostriť nástroj "jeden aspekt", s výskytom bodliaky sú prevedené na opravy a rozvoj špici. Nôž, špici, ktorý je tvorený dvoma chamfers, po brúsení až otrepy jeden aspekt prejsť na manipuláciu z rôznych aspektov. Oba aspekty zaostriť rovnomerne tak dlho, ako Burr nebude stáť sotva viditeľné.
Poloha dláto, keď brúsenie brúsne bar
a právo b zle
Počas brúsenia bary povinné'uistite sa, že navlhčite vodou, ktorá zlepšuje proces zaostrenia (namiesto vody bude vyhovovať alebo petrolej, alebo zmes glycerín s etylalkohol). Vedľa tool cutting edge prejudiciálneho konania, bar s oka číslo 20-16. Po úprave vyrábať prináša bar. Prináša kuchynské nože to zvyčajne nie je, ale pre zvyšok rezného nástroja je povinný'povinné.
Pre ladenie nástroja obvykle použitie zarážok. 200x50x20 mm, vyrobené z oxidu alebo karbid kremíka (izba hrubých nečistôt brúsny 4, tvrdosť W). Prvý kruhový pohyb bar grind v zadnej tvári reznú hranu, postupne sa znižuje tlak bar (naposledy umiestnený pod uhlom 1-2 stupňov rovine zadné čelo). Pri vytváraní dokončovacie chamfer šírka 0, 5 mm presunúť na podanie prednej tvár, potom začnite proces späť tvár.
Po skončení špici stráviť na kožený remienok, natertoy vložiť GOYIM. Tam je ďalší vitajte zaostrenia a úprava nástroj, keď čepeľ nástroj zostane stáť pri brúsení viesť posunutím posúvača skosenie kruhového pohybu (s niektorými stlačením) na vznik otrepov na špici. Bar v tomto prípade, držte pevne, stlačením pevne proti jeho tváre na rovine sklonu, v žiadnom prípade nie Saveleva špici.
Pracovné tvár, ktorá baru by mala byť ako ploché. Aby tváre tento formulár bary grind z micron na železné kachle, naolejované. A pam'nezabudnite, že je ľahšie udržiavať hrany, ako je výroba zaostrenia a úprava extrémne stupinskoe nástroj. Mimochodom, ak chcete zachovať ostrosť čepele kuchynské nože odporúčame nasledujúci postup: na nôž je tupá stráviť okraji karbidu vložky T15K6 (tieto dosky sa používajú na sústružnícke nože). Keď je táto doska je udržiavané s svahu 1-2 stupňov aspekt, keď jazdy natočený kovové časti s chamfers. Nôž, samozrejme, tak, liečiť aspekty na oboch stranách kotúča. Samozrejme, že takýto ostrenie byť vykonané rýchlo a ľahko. Ale hneď po prestávke polomer prekročí 60 mikrónov, na obnovenie špičkovej forme poistenia.
Nikdy skrátiť nožnicami brúsenie kože obnoviť rezné vlastnosti nožnice. Účinok bude dočasné, a kotúč sa bude stratiť svoj tvar. Niekedy stačí len ohnúť čepeľ, potom nožnice začať znovu normálne znížiť.
Zdroj: http://stroymart. com. ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий