понедельник, 14 апреля 2014 г.

Kuchynský nábytok: design

V posledných rokoch, mnoho nábytok podnikov vzal vydanie sady nábytok pre kuchyne. Ale ich sériovej výroby a aj najnovšia výstava vzoriek hriech funkčné non-compliance vo veľkosti, navrhnutý vo forme štandardu. Už v etape návrhu porušil noriem a pravidiel, ktoré poskytujú výkon, potrebný nábytok, a technologického reťazca varenie v prospech formálne architektonické riešenia je úplne rozbité.

Bohužiaľ, domáce stavebnej praxi nie je vždy prospešné racionálne organizácia kuchyňa priestor a v súlade stavebné práce. Ak chcete ušetriť miesto na disku, rúrky zabezpečiť prívod studenej a teplej vody a kanalizácie, odvodnenie, stavitelia "push" umývanie povodí v rohu, ktoré väčšinou nepríjemné, najmä pre single-row konštrukcie nábytku, zariadenia, treba uznať, že s'na trhu objavili predlžovacie hadice na vodu a plyn umožní nájsť racionálne vzdialenosť medzi drezom a varnou doskou. Avšak, je neriešeného problému traversal nábytku dizajn vertikálnych plynové vzpery. Riešenie tohto problému prešiel späť na spotrebiteľa.

Ak skoršie dizajn Inštitút bývania (ZNDA bývania), tam bol Oddelenie inter'interiér, a každý nový plán domy hmoty budovy hrala racionálne usporiadanie nábytku, nainštaluje spolu s Ústavom nábytok (VPKTIM) kombinuje modularita veľkosti a rozmery nábytku a inžinierske a nástroj zariadenia, teraz sa tieto diela nie sú vykonávané.

Často existujú nezrovnalosti výšky okna otvorenie, najmä na okenný parapet, a nastaviť nábytku. Nízke parapetu výška nie umožňujú umiestniť pod jednotka kuchyňa sekcie, získať zaujímavé konštrukčné riešenie.

Skúsenosti ukazujú, že súpravy, nábytok pre kuchyne v jednotlivých parametre nespĺňajú požadované výkonnostné normy. Len jeden príklad: v tabuľkách, utility Kabinet-stĺpce so zásuvkami, úroveň inštalácie hornej zásuvky podstatne vyššie než prípustné rovná 1250 mm

Viac ako 30 rokmi vo SV'v súvislosti s hromadná bytová výstavba výskumu a návrhu ústavy realizovali práce na optimalizáciu parametrov vybavenie kuchyne, zjednotenie nábytok s inžinierstvo zariadenia, chladničky, kachlí, sporákov, digestorov. Boli vypracované normy (vo forme prísne normy a pravidlá (vo forme odporúčania), ktoré prispievajú k pohodlné používanie kuchyňa priestor, uľahčiť prácu hostesky.

Štúdie ukázali, že ženy v neformálnom usporiadanie kuchyne, prejde denne niekoľko kilometrov s nekonečnou vráti na rovnakom pracovisku s mnohými svahoch a sit-UPS, a varenie a umývanie riadu trvať jeden a pol až štyri hodiny.

Blok sekcie nábytok a vonkajšie alebo zabudovaných technických zariadení a strojov, často v porovnaní so stroj, ktorý robil produkt, alebo, že je do veľkej miery pravda, s laboratórne vybavenie.

Pri tvorbe predpisov na nábytok pre kuchyne do úvahy zásadu vedecká organizácia práce, racionálne rozdelenie pracovísk s ohľadom na mechanizácie a automatizácie stalo v kuchyni.

Vo svojej dobe Inštitút estetiky (VNIITE) na základe štúdia domácej a zahraničnej praxe a vlastné ergonomické štúdie identifikovali série operácií varenie, funkčné úrovne jednotlivých pracovných miest a ich veľkostí na prednej strane.

Z VNIITE navrhol, že priemerná výška všetkých pracovných miest, rovná 850 mm v súlade s priemerným rastom v Európskej žien a pracovné podmienky v stoji. Táto kategória má stať spoločné.

V najnovšom vydaní štát štandardné VPKTIM predstavil ďalším možným výška pracovnej oblasti - 900 mm Použitie takýchto výšok v kuchyni je typické Škandinávskych krajinách, ako obyvatelia Severnej Európy priemerný rast viac.

Najvhodnejšia výška dokončovacie práce:

  • Rezanie test - 700 mm
  • Varenie, varenie súčasťou doska - 800-850
  • Prvotné spracovanie produktov - 820 mm
  • Miesto pre chladenie riad, stolný stretnutí - 850 mm
  • Na umývanie riadu - 850-950mm
  • Prijal priemerná výška pracovnej plochy - 850

Dizajnérov, konštruktérov treba pripomenúť, že hlavné parametre osoba, ktorá v posledných rokoch sa nezmenila, a preto, predpisy a pravidlá stanovené v odporúčaní a štandardov, ktoré musia byť dodržané.

V každom plánovaní a štylistické rozhodnutia kuchyne z jeho nábytok, zariadenie, musí mať tieto funkčné zóny:

  • skladovanie výrobkov, houseware, stolová bielizeň, kuchynské spotrebiče;
  • čistenie, umývanie, sušenie riadu, rezanie výrobky;
  • tepelné spracovanie potravín; ak to priestor dovoľuje, zóny jedlo.

V hľadaní nových nápadité riešenia, kuchynský nábytok, zmes hlasitosť, farba lietadlá, aktívne využívanie postavený v zariadení dizajnéri niekedy zabudnúť hlavná vec je mať prácu vo vyššie uvedených oblastiach, ale sledovať postupnosť technologických fázach varenia.

Samozrejme, niektoré úlohy môžu byť kombinované, ako keby sa navzájom prekrývajú, napríklad v oblasti umývadlá, najmä ako moderné modely z nerezovej mortise drezy predpokladať, obrázok sa vzťahuje na shell, ktorý je tak rád pre rezanie. To platí najmä pre mini-kuchyňa. (Kuchynský kút - samostatné témy. Tu sme sa nedotýkajte sa povrchu'súvisiace problémy. )

Poradie pracovných miest v súlade s technológiu varenia

  1. Chladnička, sa nachádza v oblasti skladovania výrobkov
  2. Pracovné miesto pre pre-čistenie produkt
  3. Umývanie produktu v tejto oblasti je odpadovej nádoby
  4. Záverečnej časovke produkt, rezanie, sekanie, atď.,
  5. Tepelné spracovanie potravín, varenie
  6. Porcie hotového výrobku

Praktická práca dizajnérov dokazuje, že je potrebné zlepšiť štandardy, objasnenie niektorých pozíciách a parametre maximálne tolerancie možné odchýlky.

Potrebujete nariadenie o integráciu mikrovlnné rúry a iných zariadení, schvaľovanie ich veľkosť s nábytkom výklenkov.

Prichádza éra ešte väčší vybaviť vybavenie kuchyne elektronika, použite comp'počítače pre ovládanie viacerých procesov varenie. Že bude aj vyžadovať, štandardizácia a unifikácia. Rozvoj týchto problémov je dôležitou úlohou výskumné ústavy, Inštitút nábytku, jeho Oddelenie pre normalizáciu, Štát normy Výboru a iných zainteresovaných inštitúcií.

Optimálne veľkosti kuchynské skrinky:

  • Vzdialenosť od podlahy až do pracovného povrchu prípade-tabuľka - 850 mm
  • Vzdialenosť od podlahy až dodatočný kryt povrch-tabuľka - nie menej ako 620 mm
  • Vzdialenosť od pracovnej plochy na stenu Skriňa-tabuľka na dolnom povrchu steny šatník, pobočka produkt alebo príslušenstvo položka, nezakonnogo v nika - nie menej než 450 mm
  • Výška podlahy je nie menej ako 100 mm
  • Vzdialenosť od zadnej hrany krytu prípadu-tabuľka, kým sa predný okraj kryt - 600 mm
  • Vnútorné Skrini veľkosť-stolík a skriňa, podnikanie - nie menej ako 460 mm
  • Celková veľkosť steny Skrine - 300 mm
  • Vkladanie spodnej časti výrobku z predného povrchu tela - nie menej ako 50 mm
Zdroj: homefamily. rin. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика