суббота, 1 февраля 2014 г.

Niečo o repy 2008-11-13 11:03:11

Výstavby a rekonštrukcie.

Niečo o repa
2008-11-13 11:03:11

My všetci milujú repa. Jeho korene sú bohaté na sacharidy, soli draslíka, vápnika, fosforu a železa. Tiež existuje vitamíny C, PP. V repy obsahuje sacharózu, je zistené, malic a šťavelovej. Používajú sa pri varení, konzervovanie zeleniny, zadržiavajú aj v zime. Je to cenný potravinový výrobok s hypertenzia, ochorenia zažívacieho ústrojenstva, avonosam'krvné ochorenia. V repy obsahuje anthocyanin, ktoré červená repa červená škvrna. Môžete jesť a mladých listov repy.

Veľa národy poznamenal, užitočné vlastnosti repy. Aj keď starovekí Peržania repy bol považovaný za symbol konflikty a rozbroje, ale tiež symbolizuje klebety. Staroveké Rus repy dodržiavať: pre pomoc vývar zničil škodlivé hmyzu. Gréci miloval dať repy známych a priateľov. Asýrčania a Babylončania poznali repy ako liečivá rastlina.

Rus repa stal sa široko známe už od štrnásteho storočia. Ale potom bola typicky ukrajinské zeleniny. Slávny ukrajinský boršč bez repy nemožné predstaviť. V priemyselnom meradle repa začal byť používaný, ak je otvorený, je možné, aby sa cukor. Napoleon Bonaparte sľúbil, že cena jednej miliónov frankov, aby ten, kto bude vymýšľať technológie výroby cukru z cukrovej repy, ale keď jeho život nikdy'objavil. Ale v panny'devätnásteho storočia priemyselné produkcia cukor z repy sa stalo samozrejmosťou. Hoci pre obyčajných ľudí cukor bol viac ako liečiť dennej spotreby produktu.

Ako pestovať repa? Pôdu pre repy potrebné humusu alebo ľahký, bohatý na ľahko stráviteľné živiny. Optimálna teplota pre rast - 19 s rozsahom pohybov 7 Sekúnd. Klíčenie semien na 4 C, ale pomaly - schody s'sú na 22., a na 10 C - 10-14 dní. Strieľa vydrží mrazy až mínus 1-2 C, a v jeseni dospelých rastlín na 2-3 pod nulou. Pôdy potrebujú pravidelné zalievanie. V suchých rokoch bez zavlažovania produktivity je silne redukovaná, koreňové plodiny stal drsný, stromy'anista, horkú chuť. Tabuľka repa je vhodný pre zmiešané plodín v Mirada zemiaky, uhorky, vedľa trate.

Repa je nevyhnutné v našej strave. Jedlo je lepšie jesť repa tme, bez krúžkov, surové repa trochu horké chuť, ale varené repa chuť nemá. Repa sa používa hlavne na polievky a šaláty, ale niekedy aj pre iných jedál.



Niečo o repa
Niečo o repa

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика